fbpx

Тиква, пълнена с булгур

Есента съвсем официално дойде, така че няма как да не открием сезона на рецептите с тиква! И започваме с едно разкошно предястие, което освен много вкусно, е перфектно и на външен вид. Приятен апетит!

Детайли

Порции

4 човека

Време за приготвяне

15 минути

Време за готвене

45 минути

Калории

886 kJ / 212 kcal

Съставки

Приготвяне

  • Загрейте фурната на 190 градуса. Тиквите се разрязват по дължина, семките се махат, нареждат се в тава за печене и се заливат със зехтин. Пече се 30 минути.
  • През това време сварете булгура в 300 мл вода, докато поеме цялата вода. Когато е готов, смесете с естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, нарязаните чери домати и сиренето фета. Напълнете тиквените кухини с плънката и продължете да печете 15 минути.
  • Поръсете готовото ястие с магданоз и черен пипер и сервирайте на масата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *