Есента съвсем официално дойде, така че няма как да не открием сезона на рецептите с тиква! И започваме с едно разкошно предястие, което освен много вкусно, е перфектно и на външен вид. Приятен апетит!
Детайли
Порции
4 човека
Време за приготвяне
15 минути
Време за готвене
45 минути
Калории
886 kJ / 212 kcal
Съставки
1 тиква (около 600 г)
100 г едър булгур
1 с.л. зехтин
300 мл вода
150 г чери домати
60 г сирене фета
1/2 ч.л. червен пипер
1 с.л. накълцан магданоз
Приготвяне
- Загрейте фурната на 190 градуса. Тиквите се разрязват по дължина, семките се махат, нареждат се в тава за печене и се заливат със зехтин. Пече се 30 минути.
- През това време сварете булгура в 300 мл вода, докато поеме цялата вода. Когато е готов, смесете с естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, нарязаните чери домати и сиренето фета. Напълнете тиквените кухини с плънката и продължете да печете 15 минути.
- Поръсете готовото ястие с магданоз и черен пипер и сервирайте на масата.