Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
30 минути
Калории
397 kcal
Необходими продукти за 4 порции:
4 броя пилешки гърди
4 с.л. соев сос Kikkoman
4 с.л. зехтин
1 червена, 1 зелена, 1 жълта чушки
100 г бяло зеле
50 г кълнове
сол
прясно смлян черен пипер
8 листа оризова хартия за пролетни рулца (намират се в магазините с щандове за азиатска кухня)
1 жълтък
Приготвяне
- Разрежете наполовина пилешките гърди и ги намажете със соевия сос Kikkoman и зехтина. Пригответе зеленчуците като нарежете на тънки ивици разноцветните чушки и зелето.
- Изпържете пилешките гърди в нагорещена мазнина, отстранете ги от котлона, но ги поддържайте топли. Сотирайте зеленчуците в тиган, подправете ги със сол и пипер и ги оставете настрани.
- Поставете листчетата за рулцата едно до друго и разпределете върху тях парчета месо и зеленчуци. Завийте ги и намажете краищата с жълтъка, за да залепнат.
- След това ги запържете до получаването на златист цвят в предварително нагорещена мазнина.
- Сервирайте с любимия си дип.