Пролетта официално дойде!
По този повод ви предлагаме една много вкусна и същевременно полезна и свежа рецепта за леко пролетно ястие – пролетни рулца с пресен лук, коприва и соев сос.
Необходими продукти:
- пакет оризови кори
- връзка пресен лук
- 1/2 кг. коприва
- 1 червена чушка
- 1 тиквичка
- 1 морков
- 2 скилидки чесън
- сол
- черен пипер
- соев сос
- олио или зехтин за запържване
Кипнете вода и в нея за малко сгответе копривата. Отстранете от котлона. В олиото запържете нарязания лук, след това добавете другите зеленчуци, настъргани или нарязани на жулиени, също и копривата, както и чесъна. Подправете с пипер, сол и соев сос.
За да не се разпада плънката, може да добавите към нея 1/2 ч.л. брашно за сгъстяване.
Оризовите кори се потапят предварително във вода и след това се поставят върху подходяща поставка или влажна кърпа.
Върху всяка се изсипва от плънката и се завива на здраво рулце.
Приготвените рулца се пържат на маслена баня в предварително добре загрято олио.
Могат да се сервират със сос по желание.
Приятен апетит!