Японската кухня, тази екзотична изкусителка, чудесно се вписва и в българското меню за Бъдни вечер и Коледа. С български хранителни продукти, но с японските соеви сосове и маринати Kikkoman, рецептите ще очароват вашите гости и ще прибавят специален нюанс към домашното ви парти.
Предлагам на вниманието ви 3 постни и 5 местни ястия, с които ще заслужите комплимента “Готвач на 2016”. Пробвайте и специалните ми домашни сосове, подправени с Kikkoman.
Спазвайте моите изпитани съвети за готвене по празници: измислете менюто ден по-рано, напазарувайте ден по-рано, направете заготовки на рецептите ден по-рано, преговорете по-трудните рецепти като следвате стриктно етапите на приготвяне, поканете гостите си два часа по-рано и сгответе част от менюто заедно 🙂 Ето и моята селекция:
Постни рецепти:
Печени патладжани с мисо и мед
Коледни пости: Броколи в уок със соев сос
Рецепти с месо:
Азиатски кюфтета
Пилешки гърди с лимонови резени
Сьомга във фурна по японски
Плодови барбекю ребърца
Японски вариант на свинско с кисело зеле
Вкусни и весели празници, скъпи мои читатели!
Припомням: В България на пазара може да намерите следните продукти Kikkoman в големите магазини или онлайн: соев сос класик, соев сос лайт (с 43% по-малко сол), Терияки марината, Терияки марината с мед и чесън, Уок сос, Терияки марината сладък ,Тамари соев сос без глутен, оризов оцет за суши, както и три нови Териякита – Терияки сос с чесън, Терияки сос със сусам и Терияки барбекю сос с мед.