Великденските пости са в последната си фаза – до празника остава още съвсем малко време.
Ако постите, е много възможно идеите ви за разнообразно и същевременно вкусно и хранително постно меню вече да се изчерпват…
Затова ви предлагаме една много апетитна и наситена с вкусове рецепта, която освен това е и лесна за приготвяне и много полезна.
Опитайте тези невероятни пълнени гъби – ще ви заситят и ще оставят приятен спомен на небцето ви.
Необходими продукти:
- 15-20 едри гъби печурки
- 1 консерва нахут
- няколко с.л. маслинова паста
- 1 връзка пресен магданоз
- 2 скилидки чесън
- 1 стрък пресен лук
- 1 чаша бяло вино или розе
- соев сос
- черен пипер
- зехтин
Извадете пънчетата на гъбите и подредете капачетата в подходяща тава, намаслена обилно със зехтин.
Намачкайте нахута с вилица и го подправете обилно със соев сос. Добавете и малко зехтин.
Запържете нарязаните на дребно пънчета на гъбите, нарязания лук, намачкания чесън, магданоза за кратко. Към тях добавете маслиновата паста, нахута и подправките. Разбъркайте добре.
Напълнете всяка гъба с плънка и полейте отгоре с още малко зехтин.
Изсипете виното в тавата и печете докато гъбите омекнат и придобият приятен загар.
Добър апетит!