fbpx

Постни гъби, пълнени с нахут и соев сос

Великденските пости са в последната си фаза – до празника остава още съвсем малко време.

Ако постите, е много възможно идеите ви за разнообразно и същевременно вкусно и хранително постно меню вече да се изчерпват…

Затова ви предлагаме една много апетитна и наситена с вкусове рецепта, която освен това е и лесна за приготвяне и много полезна.

Опитайте тези невероятни пълнени гъби – ще ви заситят и ще оставят приятен спомен на небцето ви.

Необходими продукти:

  • 15-20 едри гъби печурки
  • 1 консерва нахут
  • няколко с.л. маслинова паста
  • 1 връзка пресен магданоз
  • 2 скилидки чесън
  • 1 стрък пресен лук
  • 1 чаша бяло вино или розе
  • соев сос
  • черен пипер
  • зехтин

Извадете пънчетата на гъбите и подредете капачетата в подходяща тава, намаслена обилно със зехтин.

Намачкайте нахута с вилица и го подправете обилно със соев сос. Добавете и малко зехтин.

Запържете нарязаните на дребно пънчета на гъбите, нарязания лук, намачкания чесън, магданоза за кратко. Към тях добавете маслиновата паста, нахута и подправките. Разбъркайте добре.

Напълнете всяка гъба с плънка и полейте отгоре с още малко зехтин.

Изсипете виното в тавата и печете докато гъбите омекнат и придобият приятен загар.

Добър апетит!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *