fbpx

Постна разядка със соев сос и соден хляб

Остават няколко дни до края на постите!

В страстната седмица и няколко дни преди Великден ви предлагаме една чудесна, питателна и бърза рецепта за вкусно предястие, а защо не и лека вечеря.

Насладете се на наситения вкус и здравословните съставки.

Необходими продукти:

 

За разядката

1 голям изпечен или консервиран патладжан

3 с.л. сусамов тахан

2 с.л. горчица

2 с.л. зехтин

шепа маслини без костилка

пресен магданов

1 скилидка чесън

соев сос

кимион

черен пипер

сол на вкус

 

За содения хляб

250 гр. брашно – смес между бяло и пълнозърнесто или друго по желание

150 мл. вода

2 с.л. оцет

сол на вкус

1 ч.л. сода

1 ч.л. захар/ мед

1/2 пакет бакпулвер

олио или зехтин – няколко с.л.

1 с.л. соев сос

семена по желание

За приготвяне на хляба смесете всички продукти, като предварително угасите содата в оцета. Замесете гладко средно меко тесто. Ако ви се стори твърдо – добавете още вода.

Оставете омесеното тесто да почине 20-30 мин, след което обилно намажете с олио, изберете подходяща желана форма и печете до приятен загар – около половин час, на 180 градуса. След изпичане напръскайте с вода и оставете хляба да почине, покрит с кърпа.

За приготвяне на разядката пасирайте обеления патладжан, маслините, сусамовия тахан, зехтина, чесъна, горчицата. Добавете останалите подправки и соевия сос. Отгоре поръсете със ситно нарязан магданоз.

Сервирайте разядката охладена със содения хляб.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.