fbpx

PONZU филе от сьомга на фурна

Ето, че започна месецът на радостта, празниците и безценните моменти с любимите хора! И като казахме празници, да се подготвим за Никулден! 🙂 Супичка и Kikkoman PONZU идват на помощ със страхотна рецепта за филе от сьомга с джинджифил на фурна.

Детайли

Порции

5 човека

Време за мариноване

2-3 часа

Време за готвене

30 минути

Съставки

  • около 900 г филе от сьомга

  • ⅓ ч.ч. Kikkoman PONZU цитрус

  • 4 с.л. кафява захар

  • 2 с.л. зехтин

  • 3 скилидки чесън

  • 1 с.л. джинджифил

  • 1 с.л. сусам

Приготвяне

  • Избирате хубава голямо филе риба, до около 1 кг. Най-добре е да ползвате охладена риба.
  • В купичка изсипвате Kikkoman PONZU цитрус, който има свеж цитрусов вкус и аромат, които изключително много подхождат на рибата. Добавяте захарта и разбърквате добре.
  • Към сместа добавяте счуканите скилидки чесън и настъргания джинджифил.
  • В голяма купа или в найлонов плик поставяте филето риба и изсипвате така приготвения сос. Оставяте рибата да престои минимум два часа, за да се овкуси добре.
  • Загрявате фурната на 180 градуса. В тава за печене поставяте хартия за печене, а върху нея – рибата. Върху филето добавяте и соса равномерно. Печете за около 20 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *