fbpx

PONZU филе от сьомга на фурна

Ето, че започна месецът на радостта, празниците и безценните моменти с любимите хора! И като казахме празници, да се подготвим за Никулден! 🙂 Супичка и Kikkoman PONZU идват на помощ със страхотна рецепта за филе от сьомга с джинджифил на фурна.

Детайли

Порции

5 човека

Време за мариноване

2-3 часа

Време за готвене

30 минути

Съставки

  • около 900 г филе от сьомга

  • ⅓ ч.ч. Kikkoman PONZU цитрус

  • 4 с.л. кафява захар

  • 2 с.л. зехтин

  • 3 скилидки чесън

  • 1 с.л. джинджифил

  • 1 с.л. сусам

Приготвяне

  • Избирате хубава голямо филе риба, до около 1 кг. Най-добре е да ползвате охладена риба.
  • В купичка изсипвате Kikkoman PONZU цитрус, който има свеж цитрусов вкус и аромат, които изключително много подхождат на рибата. Добавяте захарта и разбърквате добре.
  • Към сместа добавяте счуканите скилидки чесън и настъргания джинджифил.
  • В голяма купа или в найлонов плик поставяте филето риба и изсипвате така приготвения сос. Оставяте рибата да престои минимум два часа, за да се овкуси добре.
  • Загрявате фурната на 180 градуса. В тава за печене поставяте хартия за печене, а върху нея – рибата. Върху филето добавяте и соса равномерно. Печете за около 20 минути.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.