Ето, че започна месецът на радостта, празниците и безценните моменти с любимите хора! И като казахме празници, да се подготвим за Никулден! 🙂 Супичка и Kikkoman PONZU идват на помощ със страхотна рецепта за филе от сьомга с джинджифил на фурна.
Детайли
Порции
5 човека
Време за мариноване
2-3 часа
Време за готвене
30 минути
Съставки
около 900 г филе от сьомга
⅓ ч.ч. Kikkoman PONZU цитрус
4 с.л. кафява захар
2 с.л. зехтин
3 скилидки чесън
1 с.л. джинджифил
1 с.л. сусам
Приготвяне
- Избирате хубава голямо филе риба, до около 1 кг. Най-добре е да ползвате охладена риба.
- В купичка изсипвате Kikkoman PONZU цитрус, който има свеж цитрусов вкус и аромат, които изключително много подхождат на рибата. Добавяте захарта и разбърквате добре.
- Към сместа добавяте счуканите скилидки чесън и настъргания джинджифил.
- В голяма купа или в найлонов плик поставяте филето риба и изсипвате така приготвения сос. Оставяте рибата да престои минимум два часа, за да се овкуси добре.
- Загрявате фурната на 180 градуса. В тава за печене поставяте хартия за печене, а върху нея – рибата. Върху филето добавяте и соса равномерно. Печете за около 20 минути.