Суши е японско национално ястие, то е японско национално богатство. Въпреки, че уважавам традицията, не мога да не призная, че в днешния глобален свят много често класически национални рецепти се променят според вкуса на други народи или просто заради неудържимото въображение на някои готвачи, които не спират да измислят нови и нови вкусове и ястия. Е, днешното ми предложение е именно такова – прилича на суши, изглежда като суши, но не е суши.
4 пилешки филета
100 мл Кикоман Терияки марината
100 г счукани печени фъстъци
2 листа водорасли нори
Микс от зелена салата – маруля, рукола, киселец – според предпочитанията
4 тънички филии хляб
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Поставяме пилешкото филе да се маринова за 30 минути в Кикоман Терияки марината. След това го овалваме в натрошените фъстъци. Разрязваме на две листата нори и ги увиваме около всяко парче филе на стегнато руло.
Запържваме филетата за 6-7 минути в тиган с олио на средна температура. Нарязваме филетата на парчета и ги сервираме със зелена салата и препечен хляб.
Остава да ви пожелая “Добър апетит!”.