fbpx

Почти суши с пиле и фъстъци

Суши е японско национално ястие, то е японско национално богатство. Въпреки, че уважавам традицията, не мога да не призная, че в днешния глобален свят много често класически национални рецепти се променят според вкуса на други народи или просто заради неудържимото въображение на някои готвачи, които не спират да измислят нови и нови вкусове и ястия. Е, днешното ми предложение е именно такова – прилича на суши, изглежда като суши, но не е суши.

Необходими продукти:teriyaki

4 пилешки филета
100 мл Кикоман Терияки марината
100 г счукани печени фъстъци
2 листа водорасли нори
Микс от зелена салата – маруля, рукола, киселец – според предпочитанията
4 тънички филии хляб
олио за пържене

Начин на приготвяне:

Поставяме пилешкото филе да се маринова за 30 минути в Кикоман Терияки марината. След това го овалваме в натрошените фъстъци. Разрязваме на две листата нори и ги увиваме около всяко парче филе на стегнато руло.
Запържваме филетата за 6-7 минути в тиган с олио на средна температура. Нарязваме филетата на парчета и ги сервираме със зелена салата и препечен хляб.

Остава да ви пожелая “Добър апетит!”.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.