Днес ти предлагаме перфектният избор за бърза семейна вечеря, която върви особено добре с настолна игра или хубав филм. Разбира се, част от съставките може да замениш или комбинираш и с други, всичко е въпрос на вкус.
Детайли
Порции
6
<strong>Време за приготвяне</strong>
45 минути
Калории
338 kcal
необходими продукти:
375 г бутер тесто
1 с.л. олио
1 малък кромид лук, нарязан на ситно
2 скилидки чесън, нарязан на ситно
100 г гъби печурки, предварително нарязани
3 с.л. соев сос Kikkoman
200 г домати, нарязани на кубчета
50 г аншоа, нарязани по дължина
50 г настърган пармезан (предвидете и още малко за добавяне при сервиране)
черни маслини, нарязани наполовина
1 жълтък
Приготвяне
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- През това време загрейте олиото в касерола и запържете лука и чесъна, докато омекнат. Добавете гъбите и соевия сос и покрийте с капак. Гответе за около 3-4 минути. Добавете нарязаните домати и разбъркайте добре. Оставете да заври, като разбърквате от време на време, докато сосът се сгъсти. Отстранете от котлона и оставете да изстине.
- Разстелете бутер тестото в тава, в която предварително е поставена хартия за печене. Използвайте остър нож, за да очертаете правоъгълник на около 2 см от краищата на тестото.
- Разпределете доматената паста на тънък слой, като започнете от центъра, като оставите очертаните краища празни. Поръсете с пармезан и наредете парчетата аншоа и маслините.
- Смесете една с.л. соев сос и един жълтък. Използвайте готварска четка, за да намажете краищата на тестото с получената смес.
- Печете в загрятата фурна за около 15 минути или докато тестото придобие златист цвят.
- Можете да сервирате писаладиера топъл или студен, като поръсите с още пармезан.