fbpx

Пилешко по азиатски

Днешната рецепта е на пръв поглед българска – пилешно със зеленчуци, но азиатския стил, който й е придаден от включения в нея соев сос, прави ястието да изглежда още по-апетитно 🙂

Време за приготвяне: 20 минути
Порции: 4

Какви са необходимите продукти?

За месото

8 долни бутчета или друго птиче месо

5-6 стебла целина

3 скилидки чесън

100 мл соев сос, ползвах този на Кикоман

2 суп. л. мед

1 ч.л. рибен сос

1 ч.л. джинджифил

няколко стръка прясна салвия

1 люта чушка ситно накълцанаsoev-sos-normal

2 суп. л. кафява захар

За печените зеленчуци

няколко моркова

300 г лук шалот или друг

3-4 малки глави цвекло

чери домати

За глазиране (на зеленчуците и на месото):

2 суп.л. мед и 1 суп. л. зехтин се разбъркват и се намазва преди печене

Как да го приготвим?

1. Почистваме пилешките бутчета от пера или всякакви други неща, които са излишни по тях. 🙂
2. Нарязваме на дребно стръковете целина, а листата ги запазваме за гарниране.
3. В тавичка слагаме соевия сос, накълцани стръкове целина, меда, захарта, джиндифила, накълцаните на дребно скилидки чесън и лютата чушка, нарязана на дребно.
4. След като разбъркаме добре сместта, слагаме бутчетата вътре и добавяме листата салвия.
5. Печем при температура от 200 градуса около 15 минути. След това обръщаме бутчетата за още 10 минути. Завъртаме ги още веднъж като ги глазираме с мед и ги оставаме за около 5-10 минути докато се зачервят добре.
6. За зеленчуците: измиваме ги добре. Нарязваме някои от тях на две, за да се изпекат по-добре /цвеклото и лука/ и ги намазваме и тях отгоре със медената смес. Печем ги за около 20 минути, докато не се зачервят и ги добавяме към основното ястие като гарнитура.

Рецептата е авторска и е на Даниела Динева, която вписва своя блог Cooks and Bakes.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.