fbpx

Пилешко гювече със сос от лук

 

Обичам и пиле, и гювечета…

Измислих: Пилешки гювечета 🙂

Споделям с вас – рецептата си със страст. Освен, че готвя вкусно имам и театрални заложби 🙂
Необходими продукти:
4 бр пилешки бутчета
4 бр резенчета кашкавал
1 скилидка чесън
2 домата
¼ връзка магданозsladak-soev-sos
80 мл соев сос kikkoman
40 мл пилешки бульон
40 мл бяло вино
15 мг захар
20 г масло
картофено брашно + вода
30 мл растително масло
10 мл зехтин

 

Как да си приготвим?
Сипваме в тенджера пилешкия бульон, бялото вино, соевия сос, захарта и ги оставяме да заврат.
А докато те се варят, смесваме картофеното брашно и водата и нарязваме на тънки шайби лука.
Загряваме в тиган растителното масло и запържеваме леко лука докато покафенее.
Подсоляваме пилешките бутчета (обезкостени) леко със сол и черен пипер.
В тиган загряваме мазнина и запържваме бутчетата от двете страни.
След което слагаме месото в гювечетата и ги оставяме да стоят топли.
В тиган загяваме мазнина и задушаваме ситно нарязания чесън.

Добавяме запържения лук и винено-соевия сос и леко разбъркваме. Махаме тигана от котлона и добавяме масло в соса.
Заливаме пилешкото месо с лучения сос.

Нарязваме доматите на 3-4 мм. шайби и леко ги запичаме. После ги поставяме върху пилешкото.
Поръсваме с настърган кашкавал и печем във фурна.
За финал поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Изглежда вкусно, нали? И е така, уверявам ви! 🙂

Още вкусотийки можете да намерите тук.

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.