Обичам и пиле, и гювечета…
Измислих: Пилешки гювечета 🙂
Споделям с вас – рецептата си със страст. Освен, че готвя вкусно имам и театрални заложби 🙂
Необходими продукти:
4 бр пилешки бутчета
4 бр резенчета кашкавал
1 скилидка чесън
2 домата
¼ връзка магданоз
80 мл соев сос kikkoman
40 мл пилешки бульон
40 мл бяло вино
15 мг захар
20 г масло
картофено брашно + вода
30 мл растително масло
10 мл зехтин
Как да си приготвим?
Сипваме в тенджера пилешкия бульон, бялото вино, соевия сос, захарта и ги оставяме да заврат.
А докато те се варят, смесваме картофеното брашно и водата и нарязваме на тънки шайби лука.
Загряваме в тиган растителното масло и запържеваме леко лука докато покафенее.
Подсоляваме пилешките бутчета (обезкостени) леко със сол и черен пипер.
В тиган загряваме мазнина и запържваме бутчетата от двете страни.
След което слагаме месото в гювечетата и ги оставяме да стоят топли.
В тиган загяваме мазнина и задушаваме ситно нарязания чесън.
Добавяме запържения лук и винено-соевия сос и леко разбъркваме. Махаме тигана от котлона и добавяме масло в соса.
Заливаме пилешкото месо с лучения сос.
Нарязваме доматите на 3-4 мм. шайби и леко ги запичаме. После ги поставяме върху пилешкото.
Поръсваме с настърган кашкавал и печем във фурна.
За финал поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Изглежда вкусно, нали? И е така, уверявам ви! 🙂
Още вкусотийки можете да намерите тук.