fbpx

Пилешко филе с PONZU сос

Преди Коледа направих експеримент с рецепта за говеждо, сготвено с любимия ми Понзу Цитрус соев сос. Рецептата можете да видите тук

Днес Ви предлагам да опитате пилешко с Понзу сос. Гарантирано ще Ви се хареса дори още повече! 🙂

Необходими продукти за 4 порции:
150 мл. Кикоман Понзу цитрус соев сос
3 с.л. сок от лайм
1 с.л. чесън, едро нарязан
4 бр. пилешко филе (около 500 гр.)
сол
прясно смлян черен пипер
зехтин
Начин на приготвяне:

Смесете Понзу соса, сока от лайм и чесъна. Сложете пилето да се маринова в сместа минимум 4 часа, за предпочитане през ноща.

Извадете пилето от маринатата и го подсушете. Нанесете с четка зехтин по филетата и от двете страни и подправете със сол и пипер.

Сложете на грил на средна температура за не повече от 2-3 минути на всяка страна.

Сервирайте със салата или използвайте за бургери.

Добър апетит!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Kikkoman България @ 2022. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.