Преди Коледа направих експеримент с рецепта за говеждо, сготвено с любимия ми Понзу Цитрус соев сос. Рецептата можете да видите тук
Днес Ви предлагам да опитате пилешко с Понзу сос. Гарантирано ще Ви се хареса дори още повече! 🙂
Необходими продукти за 4 порции: |
150 мл. Кикоман Понзу цитрус соев сос 3 с.л. сок от лайм 1 с.л. чесън, едро нарязан 4 бр. пилешко филе (около 500 гр.) сол прясно смлян черен пипер зехтин |
Начин на приготвяне: |
Смесете Понзу соса, сока от лайм и чесъна. Сложете пилето да се маринова в сместа минимум 4 часа, за предпочитане през ноща.
Извадете пилето от маринатата и го подсушете. Нанесете с четка зехтин по филетата и от двете страни и подправете със сол и пипер.
Сложете на грил на средна температура за не повече от 2-3 минути на всяка страна.
Сервирайте със салата или използвайте за бургери.
Добър апетит!