fbpx

Пилешко филе с PONZU сос

Преди Коледа направих експеримент с рецепта за говеждо, сготвено с любимия ми Понзу Цитрус соев сос. Рецептата можете да видите тук

Днес Ви предлагам да опитате пилешко с Понзу сос. Гарантирано ще Ви се хареса дори още повече! 🙂

Необходими продукти за 4 порции:
150 мл. Кикоман Понзу цитрус соев сос
3 с.л. сок от лайм
1 с.л. чесън, едро нарязан
4 бр. пилешко филе (около 500 гр.)
сол
прясно смлян черен пипер
зехтин
Начин на приготвяне:

Смесете Понзу соса, сока от лайм и чесъна. Сложете пилето да се маринова в сместа минимум 4 часа, за предпочитане през ноща.

Извадете пилето от маринатата и го подсушете. Нанесете с четка зехтин по филетата и от двете страни и подправете със сол и пипер.

Сложете на грил на средна температура за не повече от 2-3 минути на всяка страна.

Сервирайте със салата или използвайте за бургери.

Добър апетит!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *