Привет, скъпи магьосници в кухнята! Сряда е чудесен ден за готвене, нали? А аз се старая да ви предлагам забавни, екзотични, непознати, далечноземни рецепти с вълшебен японски вкус 🙂 Днес ще готвим пилешки шишчета с кориандър и Кикоман соев сос. Да не губим време, а да започваме:
Необходими продукти:
4 пилешки гърди, нарядазни на кубчета
бамбукови шишчета или дървени
За маринатата
50 г листа от лимонена трева (В България все още трудно се намира; ако не я намерите, я пропуснете)
50 г листа от пресен кориандър, нарязани
1 с.л. Кикоман соев сос
1 с.л. настърган корено от джинджифил
1 с.л. мед
½ люта чушка, ситно нарязана
1 с.л. олио
За гарнитура
2 домата, нарязани на дребно
малко царевица от консерва
1 глава червен лук
сокът на 2 лимона – лайм по възможност
2 с.л. листа от пресен кориандър, ситно нарязани
Начин на приготвяне:
Смесваме съставките за маринатата в голяма купа и накисваме в нея пилешкото месо за 20 минути. Набождаме месото на шишчета, които изпичаме на грил за 8-10 минути, като ги обръщаме периодически.
Междувременно приготвяме салцата.
Сервираме шишчетата в голямо плато с купичка салца отстрани.
Не забравяйте да накиснете шишчетата във вода, за да се обгорят на скарата.
За любознателните припомням и още една рецепта за шишчета:
Екзотични Кикоман пилешки шишчета