Детайли
Време за приготвяне
25 минути
Калории
180 kcal за порция
Необходими продукти за пилешките шишчета
450 г пилешки гърди без кожата
4 с.л. Kikkoman Терияки марината и сос
1 люта чушка, нарязана на ситно, без семките
парче джинджифил, голямо около 2.5 см, обелено и настъргано
Необходими продукти за салатата
половин краставица
1 ч.л. сол
2 големи моркова, обелени
1 с.л. соев сос Kikkoman
2 с.л. оризов оцет или обикновен
1 ч.л. захар
2 ч.л. сусам
Приготвяне
- За пилешките шишчета: Нарежете пилешкото месо на тънки ивици или на кубчета и го сложете на шишчета. Оставете готовите шишчета в плитка чиния.
- Смесете заедно Терияки марината и сос с половината нарязана люта чушка и джинджифила. С така получената смес намажете пилето. Покрийте шишчетата с фолио и ги оставете в хладилника за минимум 2 часа да се овкусят.
- За салатата: Обелете краставицата и морковите и ги нарежете на тънки ленти с помощта на белачка за зеленчуци. Смесете соевия сос, оцета и захарта и с получения дресинг залейте зеленчуците.
- Печете на скара или грил пилешките шишчета за около 3 минути от всяка страна или докато се приготвят. Поръсете салатата от краставици със сусамовите семена и останалата половина от лютата чушка и сервирайте с топлите шишчета.
Съвет: Ако използвате дървени шишчета, накиснете ги предварително в студена вода за около 30 минути или покрийте откритите им краища с фолио, за да предотвратите запалването им.