Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
30 минути
Калории
434 kcal
Необходими продукти за 4 порции:
2 пилешки гърди без кожата
1 малък лимон
30 г пресен джинджифил
2 с.л. соев сос Kikkoman
2 с.л. мед
1 с.л. сок от лимон
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин
1 с.л. сусам
черен пипер на вкус
Приготвяне
- Обелете джинджифила и го нарежете на тънки лентички. Поставете го в купа и към него добавете соевия сос Kikkoman, меда, сока от лимон, обеления и нарязан на много ситно чесън. Разбъркайте добре. Намажете обилно пилешките гърди с получената смес. Оставете да се овкусява за около 30 минути.
- Разделете броколите и карфиола на малки парчета и ги варете около 10 минути. Нарежете лимона.
- Загрейте тиган, добавете зехтина в него и пържете пилешките гърди 5 минути, като ги обръщате, за да се получи равномерно приготвяне. Добавете сместа, с която овкусявахте пилешките гърди, и парчетата лимон. Оставете на котлона за още 5 минути.
- Извадете месото и на негово място в тигана добавете зеленчуците. Оставете ги на ниска температура да се сготвят напълно.
- Нарежете пилешките гърди на парчета, поставете ги в чиния и аранжирайте с гарнитурата. Можете да поръсите със сусам и черен пипер. Съвет: За да засилите вкуса на сусама, загрейте семената в тиган на котлона, преди да ги добавите в чинията.