fbpx

Пилешки бутчета с плътна японска панировка

И пак имам честа да публикувам авторската рецепта на японския готвач г-н Кийоши Хайамизу , който той сготви на 8 февруари в ателието по японска кухня в София. Ястието е в типичния японски стил Karaage или мариновани в соев сос и панирани пилешки бутчета.

Заради пърженето не можем да я наредим сред най-здравословните храни, но път е много популярна в Япония. Можете да я поднесете като предястие с чаша вино или с плодов сок за детско парти, приятелска вечеря, същото така е идеална за пикник или за luch box за училище или офиса.

Тази рецепта прилича на панираните хапки от сьомга, но тук панировката е по-плътна, с по-дебело кожухче. Изумително вкусно!

Продукти:
Пилешки бутчета (без кости) 600 g
Марината за пилешкото месо
Соев сос 60 ml
Саке 40 ml
Мирин 20 ml
Сусамово олио 1 ч.л.
Джинджифил (настърган)  15 g
Чесън (смачкан) 15 g
Яйце 1 бр.
Картофено пюре на прах 2.5 с. л.
Пшенично брашно 2.5 с. л.
Лимон
Магданоз
Мазнина за пържене

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките бутчета (без кости) на парчета от около 3 cm. В плик (като пликовете за замразяване) поставете пилешкото месо, маринатата и леко втрийте с ръце. Оставете пилешкото месо в плика да се маринова около 1 час.

Извадете месото от плика и отцедете, разбъркайте с яйце. Добавете пшенично брашно, картофено пюре на прах и объркайте добре. В тиган загрейте олио (165-175℃) и панирайте месото, докато стане хрупкаво.

Поставете панираното месо в чиния и декорирайте с магданоз и лимон. Непосредствено преди консумация изстискайте лимонов сок върху месото.

Още рецепти от г-н Кийоши Хайамизу:
Пържен ориз за вегани
Задушено свинско по японски в 6 снимки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *