fbpx

Хрупкави пилешки бутчета със сос от праз лук

Отново дойде време да ви споделя една от  вкусните рецепти, на които бях активен дегустатор 🙂 Мастер класа през септември още ми навява вкусни спомени, които разбира се, не пропускам да споделя с вас 🙂

Ето защо искам да ви издам следващат рецепта, която демонстрираха: Хрупкави пилешки бутчета със сос от праз лук

Необходими продукти:
пилешки бутчета 4 броя
соев сос 15 мл за подправяне
картофено брашно
олио за готвенеsoev-sos-light

За соса:
праз лук 2 стръка
джинджифил 10 г
соев сос 90 мл
бял балсамов оцет 45 мл
сусамово олио 30 мл

Как да си приготвим?

Заливаме пилешките бутчета със соев сос и ги оставяме да се покиснат около 15 минути.
Подсушаваме пилешкото и го оваляме в картофеното брашно. Загряваме олиото до 160-170℃ и пържим месото до хрупкаво. В купа смесваме всички съставки за соса и ги разбъркваме. Изпърженото пилешко месо нарязваме на парчета и го заливаме със соса от праз лук. Поднасяме с гарнитура по избор, аз лично харесвам картофено пюре или салата 🙂

За пореден път ви представям бърза и лесна рецепта, нали? Защо не прочетете още такива тук.

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.