Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
45 минути
Калории
666 kcal
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
2 с.л. олио
4 бр. пилешки гърди без кожа, нарязани на кубчета
1 глава кромид лук, нарязан на кубчета
2 скилидки чесън, нарязан на ситно
1 червена чушка, нарязана на ситно
1 жълта чушка, нарязана на ситно
100 г бейби царевички
2 с.л. кетчуп
2 с.л. соев сос Kikkoman
2 с.л. бял балсамов оцет
2 с.л. захар
2 с.л. царевично брашно
парче джинджифил с големина около 2 см, настъргано
220 г ананас на парчета от консерва, както и сиропа
1 с.л. доматено пюре
300 г нудли или ориз, приготвени по инструкциите на пакета
Приготвяне
- Загрейте олиото в голям тиган за пържене или уок. Добавете парчетата пилешко месо и гответе, докато получи златисто-кафяв загар от всички страни. Добавете лука и чесъна и гответе в продължение на няколко минути, като разбърквате постоянно. Прибавете чушките и бейби царевичките и оставете да се готвят за още около 3-4 минути, докато омекнат. Отново разбърквайте постоянно.
- Направете соса за пилето, като смесите кетчупа, соевия сос Kikkoman, белия балсамико оцет, захарта и царевичното брашно в малка купа.
- В тенджера сложете джинджифила и подсушените парчета ананас, след това изсипете и направения по-рано сос. Добавете сиропа от ананаса с малко вода. Покрийте с капак и оставете да ври около 10 минути, като разбърквате от време на време. Ако цветът на сместа ви се струва блед, добавете доматеното пюре.
- В подходящ за сервиране съд сложете пилето със зеленчуците и добавете соса. Сервирайте с предварително приготвени нудли или ориз.