fbpx

Пиле с гъби в сметаново-соев сос

Разковничето за фантастичен резултат на тази рецепта се крие в три основни неща: естествено ферментирал соев сос Kikkoman, разнообразието при избора на гъби и добре приготвените аспержи. Съветваме ви и внимателно да подберете комбинацията от горчици, като най-добре е да се доверите на тези, които обикновено използвате.

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

25 минути

Калории

<strong>1684 kJ / 402 kcal</strong>

Съставки

  • 3 чери домата

  • 250 г гъби (колкото по-разнообразни, толкова по-добре)

  • 3 с.л. естествено ферментирал соев сос Kikkoman

  • 3 стръка аспержи

  • 480 г филе от пилешки гърди

  • черен пипер

  • малко брашно

  • 200 мл сметана за готвене

  • 20 г средно лютива горчица

  • 30 г сладка горчица (например, дижонска)

  • малко олио, малко масло

  • див лук

Приготвяне

  • Нарежете гъбите и доматите на четвъртинки, а аспержите нарежете на парчета по дължина. Загрейте олиото в тиган и запържете зеленчуците. След това ги извадете от тигана и ги оставете на топло.
  • Нарежете пилешките гърди на ивици. Подправете ги с черен пипер. След това ги оваляйте в брашно. Загрейте олиото в тиган и запържете пилето. Извадете от тигана и оставете на топло.
  • Намажете с кухненско руло и масло тигана, това сложете сметаната, горчицата и естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и оставете да заври. След това добавете месото и зеленчуците.
  • Дръжте тигана на котлона, докато част от соса се изпари. Подредете пилето, гъбите, доматите и аспержите в чинии с гарнитура по избор. Украсете с див лук.
  • СЪВЕТ: използвайте ориз като гарнитура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *