Разковничето за фантастичен резултат на тази рецепта се крие в три основни неща: естествено ферментирал соев сос Kikkoman, разнообразието при избора на гъби и добре приготвените аспержи. Съветваме ви и внимателно да подберете комбинацията от горчици, като най-добре е да се доверите на тези, които обикновено използвате.
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
10 минути
Време за готвене
25 минути
Калории
<strong>1684 kJ / 402 kcal</strong>
Съставки
3 чери домата
250 г гъби (колкото по-разнообразни, толкова по-добре)
3 стръка аспержи
480 г филе от пилешки гърди
черен пипер
малко брашно
200 мл сметана за готвене
20 г средно лютива горчица
30 г сладка горчица (например, дижонска)
малко олио, малко масло
див лук
Приготвяне
- Нарежете гъбите и доматите на четвъртинки, а аспержите нарежете на парчета по дължина. Загрейте олиото в тиган и запържете зеленчуците. След това ги извадете от тигана и ги оставете на топло.
- Нарежете пилешките гърди на ивици. Подправете ги с черен пипер. След това ги оваляйте в брашно. Загрейте олиото в тиган и запържете пилето. Извадете от тигана и оставете на топло.
- Намажете с кухненско руло и масло тигана, това сложете сметаната, горчицата и естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и оставете да заври. След това добавете месото и зеленчуците.
- Дръжте тигана на котлона, докато част от соса се изпари. Подредете пилето, гъбите, доматите и аспержите в чинии с гарнитура по избор. Украсете с див лук.
- СЪВЕТ: използвайте ориз като гарнитура.