fbpx

Пиле карамел

Храната прави живота. Храната е удоволствие и повод за срещи с добри приятели. Хайде днес да разучим заедно рецептата за “Пиле карамел” и да намислим повод за приятелски обяд. Рецептата е лесна, а резултатът – много ефектен. Акцентът е Кикоман Тамари соев сос без глутен, който дава специфичния аромат и вкус на това пиле.

Продукти:
Сок от 2 лимона
2 с.л. Кикоман Тамари глутен фри соев сос
2 скилидки чесън, обелени и счукани
2 с.л. мед
4 пилешки гърди, без кожата или с – по ваше желание
2 с.л. олио
200 г оризови нудъли
1 с.. нарязана прясна мента и 2-3 цели листа за декорация
1/2 краставица, нарязана на тънки ленти
1 голям моркови, нарязан на тънки ленти
1 люта чушка, нарязана на дребно

Приготвяне:
В рамките на 40 минути и 15 минути мариноване ще получите страхотно пиле!

В дълбока купа смесваме лимоновия сок, Кикоман Тамари глутен фри соевия сос, чесъна и меда. Разбъркваме всички съставки добре и слагаме пилето да се маринова за 15 минути или за една нощ. Нарязваме пилето на ленти.

В тиган сипваме мазнината и изпържваме пилешките ленти от всички страни. Намаляваме температурата и изсипваме маринатата. Похлупваме тигана с капак и задушаваме пилето за още 10 минути.  Махаме капака и пържим пилето за още 5 минути, като през това време сосът се изпарява и пилето се карамелизира.

Докато готвим пилето, накисваме или сваряваме оризовите спагети, според инструкциите. Изцеждаме ги, разбъркаме ги с нарязаната на ситно мента и ги разпределяме в порции. Върху тях сипваме пилешките ленти. Декорираме с краставица и морков. Поръсваме с люта чушка и листенца мента.

Добър апетит!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *