Нова година наближава, а преди нея е Коледа, между тях със сигурност ще се намерят още рождени или имени дни – все хубави празници през декември. Затова тези дни ще ви споделям рецепти за гости, коктейли и всякакви други почерпки. Днешното ястие е пилешкото чили, което се сервира в листа от салата айсберг. Изглежда толкова артистично! Освен това ще ви трябва уок тиган. Да започваме 🙂
Необходими продукти за 4 порции:
1 с.л. или 20 мл слънчогледово олио
1 глава лук, ситно нарязан
300 г пилешко месо, смляно на кайма или много ситно нарязано
2 скилидки чесън, пресован
2 с.л. пресен джинджифил, настърган
1 малка червена люта чушка, без семките и ситно нарязана
2 с.л. рибен сос
1 с.л. Кикоман соев сос или Тамари соев сос без глутен
2 с.л. кориандър, ситно нарязан
8 големи листа от салата айсберг
Начин на приготвяне:
Загряваме олиото в уок тиган на висока температура. Добавяме лука и готвим, докато омекне, като внимаваме да не покафенее. Добавяме пилешката кайма, чесъна и джинджифила и готвим още 5 минути или докато покафенее. През цялото време „разчупваме” каймата с вилица, за да не се образуват топчета. Добавяме лютата чушка и готвим още 3 минути, като бъркаме периодически. Сипваме рибения сос и Кикоман Терияки маринатата.
Сервиране:
Във всяка чиния поставяме лист айсберг и в него по 1-2 лъжици от пилешкото чили. Внимателно може да загърнем с пръсти листата.