Е, не може да кажете, че не изглежда на снимката много апетитно нали?
Хайде, запретнете ръкави и се гмурнете в тази напръв поглед обикновено рецепта за пилешко.
Имайте предвид обаче, че ще ви трябва търпение за маринатата 🙂
Необходими продукти
8 пилешки бутчета, обезкостени
За марината:
4 с.л. соев сос като за целта аз използвам Kikkoman и никой друг /вие друг бихте ли използвали изобщо?/
сока и кората на 1 лимон
1 с.л. пудра захар
1 глава лук, ситно нарязана на кубчета
2 скилидки чесън, счукани
1 с.л. розмарин, много ситно нарязан
50 гр галета
400 гр пресни картофки
2 глави червен лук, обелени и разквартирувани
изцеден сок от половин лимон
1 глава чесън
черен пипер
2 с.л. зехтин
магданоз за украса
Как да си приготвим?
С една част от продуктите ще си направим марината за пилешкото месо. Та, взимаме соевия сос, кората от лимона и пудрата захар, рабъркваме ги и поставяме пилешките бутчета да престоят за около 2 часа.
Запържваме първата порция от лука и чесъна за около 5 минути, докато омекнат и добавяме розмарина и и галетата.
Всичко това се прави непосредствено след като са минали двата часа и сте решили, че е време за същинското приготвяне на рецептата 🙂
Та, след смесването на лука, чесъна, розмарина и галетата, овалваме пилушките бутчета в сместа.
Тъй като е много вероятно да ви остане марината и от сместа, в която сте овалвали пилешкото може да ги запазите за по-късно, за да ги добавите в тавичката.
След предварително сваряване на картофите за около 5 минути, ги нареждате в тавата с пилешките бутчета, като към тях добавяте и втората порция от лук, чесън и изцедения сок от лимон и поръсвате с черен пипер.
За финал отгоре поливате нареденото ястие със зехтина.
Пече се на около 180 градуса в продължение на около час и 20 минути.
Докато се пече пилешкото и картофите, може да изваждате на няколко пъти тавата и да поливата с остатъка от марината.
Преди самия финал може да добавите и остатъка от сместа с лука, чесъна, розмарина и галетата и да изчакате докато стане златисто 🙂
Сервира се с много настроение за похапване на нещо вкусно и с емоция за търсене на още лесни и интересни рецепти 🙂