Днес реших да ви предложа рецепта, която много обичам. Приготвя се лесно и бързо, а колко е вкусна, преценете вие.
Продукти
2 средни патладжана
4 с. л. паста „Мисо“
2 с. л. мед
1 с. л. соев сос „Кикоман”
1 с. л. печени сусамови семена
1 малко парче пресен джинджифил (нъстърган на ренде)
1 скилидка чесън (пресован)
4 стръка зелен лук
Приготване
Патладжаните се срязват през средата по дължина. С нож внимателно се правят разрези на правоъгълници, по диагонал, като се внимава да не се среже кората.
Нареждат се в тава, застлана с хартия за печене. Останалите продукти – мисо, мед, соев сос „Кикоман”, печените сусамови семена, джинджифилът и чесънът – се смесват с 2-3 с. л. вода, за да се получи пюре. Сместа се разпределя върху патладжаните, като разрезите ще помогнат тя да попие по-добре.
Ястието се пече 20-25 минути в загрята на средна температура фурна. Патладжаните се сервират, поръсени с нарязания надребно зелен лук и сусамовите семена.