fbpx

Патешки сърца със соев сос

Рецептите са такъв неизчерпаем извор на идеи за това какво можем да приготвим за любимите ни хора. И тъй като имам да споделя с вас още много рецепти от предизвикателството ни с Kikkoman, ще продължа да представям всяка седмица по една 🙂

Днешната е патешки сърца със соев сос.

Какви са необходимите продукти?soev-sos-normal
750 грама патешки сърца
3 глави лук
3 с.л. соев сос Кикоман
1 дафинов лист
черен пипер на вкус

Как да ги приготвим?

1. Като за начало варим патешките сърца около 45–50 минути в леко подсолена вода.
2. След това ги прехвърляме в гювеч, заедно с лука, който предварително сме нарязали на полумесеци. Поливаме всичко това с 1 ч.ч. от бульона, в който са се варили сърцата.
3. Добавяме дафинов лист и черен пипер на вкус. Любителите на по-солените ястия могат да добавят и сол, но не забравяйте, че самият соев сос има достатъчно като количество. Та, добавяме соев сос и печем ястието до образуването на лека мазнина.

Рецептата е по идея на Виолета Шейтанова, която вписва своя кулинарен блог merudia.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *