fbpx

Патешки сърца със соев сос

Рецептите са такъв неизчерпаем извор на идеи за това какво можем да приготвим за любимите ни хора. И тъй като имам да споделя с вас още много рецепти от предизвикателството ни с Kikkoman, ще продължа да представям всяка седмица по една 🙂

Днешната е патешки сърца със соев сос.

Какви са необходимите продукти?soev-sos-normal
750 грама патешки сърца
3 глави лук
3 с.л. соев сос Кикоман
1 дафинов лист
черен пипер на вкус

Как да ги приготвим?

1. Като за начало варим патешките сърца около 45–50 минути в леко подсолена вода.
2. След това ги прехвърляме в гювеч, заедно с лука, който предварително сме нарязали на полумесеци. Поливаме всичко това с 1 ч.ч. от бульона, в който са се варили сърцата.
3. Добавяме дафинов лист и черен пипер на вкус. Любителите на по-солените ястия могат да добавят и сол, но не забравяйте, че самият соев сос има достатъчно като количество. Та, добавяме соев сос и печем ястието до образуването на лека мазнина.

Рецептата е по идея на Виолета Шейтанова, която вписва своя кулинарен блог merudia.bg.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.