Днешното представяне на рецепта, участваща в играта „Сподели своята авторска рецепта“ е изпратена от Петя Горанова. Мога да ви кажа, че нейната идея за приготвянето на пържолките по този “пиян” начин, позволява месото да остане крехко и в същото време сочно. Аз вече опитах рецептата. А вие ще го направите ли?
Необходимите продукти:
5-6 свински пържоли
3-4 кисели краставички
2 моркова
топено пушено сирене
За Маринатата:
2 с.л.соев сос Kikkoman
2 с.л. горчица
2 с.л. мед
червено вино
готова подправка за пържоли или черен пипер и кимион
Как да си приготвим?
Смесваме продуктите за маринатата, след което заливаме пържолите с нея. Така престояват около 2 часа. Вземаме намазнена тавичка, в която подреждаме пържолите и всяка пържола поръсваме с нарязани на кубчета кисели краставички, моркови и топеното сирене. Доливаме малко вода в тавичката, слагаме фолио и печем на умерена фурна за 2 часа.
Видяхте ли колко лесно става? Ако искате да видите още интересни рецепти, с които да експериментирате в кухнята, ето няколко предложения: пилешко месо в омлет, свежа пилешка салата, гръцка салата със соев сос. А за любителите на дресингите, да напомня за един салатен дресинг, който толкова обичам: плодов пикантен салатен дресинг