Освен меланхолично и поетично есента ме подтиква и към кулинарни геройства 🙂
И като заговорихме за нея – есента, рецептата е изцяло в крак със сезона.
Надявам се да ви хареса и вие да превключите на моята вълна за “есенна” пържола 🙂
Необходими продукти:
За картофени палачинки:
300 г картофи
2 моркова
1 връзка магданоз
1 яйце
2 с.л. брашно
4 с.л. Терияки марината
прясно смлян черен пипер
2 с.л. олио
За пържолите и соса:
4 пържолки
9-10 с.л. Терияки марината
прясно смлян черен пипер
1 щипка канела
2 с.л. олио
4 глави червен лук
100 мл червено вино
Как да си приготвим?
За да си направим картофените палачинки:
Обелваме и нарязваме с ренде на едро картофите, морковите и магданоза. Смесваме ги с яйцето и брашното, след което добавяме и терияки маринатата и черния пипер.
С четка намазваме пържолата с шест супени лъжици от терияки соса, след което подправяме с черен пипер и канела. Загряваме масло в тиган и приготвяме пържолките по наш вкус. Обелваме лука, нарязваме го на фини лентички и пържем в останалата мазнина от пържолата. След което заливаме с 300 мл вода и червено вино. Оставяме да къкри 5-10 минути. Загряваме масло или олио в тиган и запържваме една по една до златисто кафяво. Сервираме пържолите с картофените палачинки и заливаме с останалата част от сос терияки.
Още от любимите ми рецепти, които да послужат за ваше вдъхновение, четете ТУК.