Идва сезонът, в който е на почит добрата храна и вкусното, пивко вино, а може и биричка.
Кой каквото си обича 🙂
И в този ред на мисли съм ви подготвила нещо подходящо. Надявам се и вие да мислите така и да харесате следващата рецепта за пържола със соев сос, горчица и картофки.
Необходими продукти:
2 с.л. олио
4 флейка или филе пържоли
200 г нарязани гъби
4 с.л. червено вино
200 мл / 7 ет. унция говеждо месо в наличност
2 с.л. соев сос
1 ч.л. горчица
Как да си приготвим?
Загряваме олио в тиган и добавяме пържолите, приготвяме на силен огън за около 2-4 минути за всяка страна (в зависимост от дебелината им или как ги обичаме 🙂 ). Слагаме гъбите в тиган и ги запържваме за около 5 минути на по-слаб огън, докато омекнат, като като ги разбъркваме от време на време. След като са готови добавяме ги към пържолите. Към всичко това приканваме да се присъединят соевия сос и горчицата и оставяме на огън до кипване. След което отново връщаме пържолите в тигана за около минута да къкрят. Когато вкусните крехки пържолки са готови, гарнираме с картофки, домати на скара, салата или зеленчуци, които обичаме.
Не се ле изкушихте да си направите веднага? Приятен апетит! 🙂