В повечето случаи колкото по-проста е една рецепта, толкова по-вкусен е резултатът. И това е едно от доказателствата! Избери добре калмарите, защото всичко останало става почти от само себе си. Приятен апетит!
Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
30 минути
Калории
340 kcal
Необходими продукти:
4 броя калмари
1 червена, 1 зелена и 1 жълта чушки
80 г грах
3 ч.л. олио
6 с.л. бяло вино
4 с.л. Kikkoman безглутенов соев сос Тамари
40 г масло
4 филийки от франзела
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
- Почистете и измийте добре калмарите. Нарежете пипалата на парчета с дължина около 4-5 см. Измийте чушките, отстранете семките и ги нарежете на фини лентички.
- Загрейте олиото в тиган за пържене. Добавете зеленчуците и ги сотирайте, като ги подправите леко със сол и черен пипер. Извадете ги и ги запазете топли.
- Запържете калмарите за около минута от всяка страна. След това добавете пипалата и гответе за още около 5 минути. Махнете тигана от котлона.
- Добавете към калмарите бялото вино, соевия сос и маслото, още докато са топли, за да се глазират.
- Нарежете калмарите на рингове, добавете зеленчуците и полейте с останалия сос. Сервирайте с препечени филийки.