fbpx

Пържени калмари с масло и соев сос

В повечето случаи колкото по-проста е една рецепта, толкова по-вкусен е резултатът. И това е едно от доказателствата! Избери добре калмарите, защото всичко останало става почти от само себе си. Приятен апетит!

Детайли

Порции

4

Време за приготвяне

30 минути

Калории

340 kcal

Необходими продукти:

  • 4 броя калмари

  • 1 червена, 1 зелена и 1 жълта чушки

  • 80 г грах

  • 3 ч.л. олио

  • 6 с.л. бяло вино

  • 4 с.л. Kikkoman безглутенов соев сос Тамари

  • 40 г масло

  • 4 филийки от франзела

  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

  • Почистете и измийте добре калмарите. Нарежете пипалата на парчета с дължина около 4-5 см. Измийте чушките, отстранете семките и ги нарежете на фини лентички.
  • Загрейте олиото в тиган за пържене. Добавете зеленчуците и ги сотирайте, като ги подправите леко със сол и черен пипер. Извадете ги и ги запазете топли.
  • Запържете калмарите за около минута от всяка страна. След това добавете пипалата и гответе за още около 5 минути. Махнете тигана от котлона.
  • Добавете към калмарите бялото вино, соевия сос и маслото, още докато са топли, за да се глазират.
  • Нарежете калмарите на рингове, добавете зеленчуците и полейте с останалия сос. Сервирайте с препечени филийки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *