fbpx

PANKO патладжан, пълнен със зеленчуци

Тази вкусна рецепта включва патладжан или тиквички, пълнеж от пресен лук, пилешко и тофу, както и лека, приятна хрупкавост, благодарение на японските хрупкави хлебни трохи Kikkoman PANKO. Пълнежът се подправя с Kikkoman Терияки барбекю с мед, а накрая някъде в рецептата имаме и задушени гъби шийтаке.

Детайли

Порции

4 човека

Време за приготвяне

10 минути

Време за готвене

30 минути

Калории

1324 kJ / 315 kcal

Съставки

Приготвяне

  • За да направите пълнежа, измийте, обелете и нарежете на ситно лука. Отцедете и нарежете на кубчета или натрошете тофуто. Смесете заедно каймата, белтъка, пресния лук, тофуто и японски хрупкави хлебни трохи Kikkoman PANKO, като овкусите с Kikkoman Терияки барбекю с мед и малко черен пипер. Ако пълнежът е прекалено “сочен”, добавете още японски хрупкави хлебни трохи Kikkoman PANKO .
  • Измийте и обелете патладжана (или тиквичката), след което нарежете на филийки с приблизителна дебелина от 3-4 мм. Намажете едната страна на всяка филийка с картофено нишесте, след което с лъжица добавете малко пълнеж от същата страна. Вземете две филийки и ги слепете една с друга, като се уверите, че страните с пълнежа са обърнати навътре. Притиснете внимателно ръбовете, за да запечатате добре. Направете същото с другите филийки.
  • Нарежете гъбите на парчета, ако е необходимо, и ги запържете в разтопено масло, след което ги овкусете с Kikkoman естествено ферментирал соев сос с малко захар и черен пипер.
  • Запържете зеленчуковите „сандвичи“ от двете страни в сгорещено олио, след което ги извадете от тигана и ги запазете топли. Изсипете останалия Kikkoman Терияки барбекю с мед в тигана и загрейте. Глазирайте „сандвичите“ в соса и подредете в чинии. Гарнирайте с гъбите (и пръстените лук, ако желаете) и сервирайте.
  • СЪВЕТ
    Филийките тиквички са по-лесни за пълнене, ако първо ги запържите леко или ги бланширате.
    Гарнирайте пълнените филийки зеленчуци с препечени японски хрупкави хлебни трохи Kikkoman PANKO на вкус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *