fbpx

Панирани лучени кръгчета (видео)

Днес Теди Титова от Домашни вкусотии ви споделя как да си приготвите пържени лучени кръгчета с Kikkoman LIGHT и Kikkoman PANKO галета. Идеалното мезе за бира, тези панирани лучени кръгчета се топят в устата, безкрайно вкусни са и се хапват на мига. Не случайно и тези лучени кръгчета са едно от най-поръчваните мезета, освен пилешките и кашкавалените хапки.

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

15 минути

Време за готвене

10 минути

Съставки

Съставки за панировката

  • 320 мл студена вода

  • 200 г брашно

  • 80 г царевично нишесте

  • 2 с.л. Kikkoman LIGHT

  • 1/2 ч.л. бакпулвер

  • 1 ч.л. червен пипер

  • 1/2 ч.л. черен пипер

  • около 100 г Kikkoman PANKO галета

Приготвяне

  • Нарежете лука на кръччета с дебелина 5-6 мм. Сложете ги в купа и добавете Kikkoman LIGHT.
  • За да приготвите панировката, смесете в купа сухите съставки и постепенно добавяйте водата и Kikkoman LIGHT. Бъркайте, докато не получите еднородна кашеста смес.
  • Загрейте мазнина в тиган.
  • В дълбока чиния сложете Kikkoman PANKO галета. Вземете лучено кръгче, потопете го в панировката, след което го тупнете леко в стената на купата, за да се отцеди и после го оваляйте в галетата. Накрая го сложете в тигана. Добавете по същия начин и останалите лучени кръгчета.
  • Готовите лучени кръгчета подреждайте върху кухненска хартия, след като извадите от тигана, за да се отцеди максимално мазнината от тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *