fbpx

Панирани лучени кръгчета (видео)

Днес Теди Титова от Домашни вкусотии ви споделя как да си приготвите пържени лучени кръгчета с Kikkoman LIGHT и Kikkoman PANKO галета. Идеалното мезе за бира, тези панирани лучени кръгчета се топят в устата, безкрайно вкусни са и се хапват на мига. Не случайно и тези лучени кръгчета са едно от най-поръчваните мезета, освен пилешките и кашкавалените хапки.

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

15 минути

Време за готвене

10 минути

Съставки

Съставки за панировката

  • 320 мл студена вода

  • 200 г брашно

  • 80 г царевично нишесте

  • 2 с.л. Kikkoman LIGHT

  • 1/2 ч.л. бакпулвер

  • 1 ч.л. червен пипер

  • 1/2 ч.л. черен пипер

  • около 100 г Kikkoman PANKO галета

Приготвяне

  • Нарежете лука на кръччета с дебелина 5-6 мм. Сложете ги в купа и добавете Kikkoman LIGHT.
  • За да приготвите панировката, смесете в купа сухите съставки и постепенно добавяйте водата и Kikkoman LIGHT. Бъркайте, докато не получите еднородна кашеста смес.
  • Загрейте мазнина в тиган.
  • В дълбока чиния сложете Kikkoman PANKO галета. Вземете лучено кръгче, потопете го в панировката, след което го тупнете леко в стената на купата, за да се отцеди и после го оваляйте в галетата. Накрая го сложете в тигана. Добавете по същия начин и останалите лучени кръгчета.
  • Готовите лучени кръгчета подреждайте върху кухненска хартия, след като извадите от тигана, за да се отцеди максимално мазнината от тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.