Днес Теди Титова от Домашни вкусотии ви споделя как да си приготвите пържени лучени кръгчета с Kikkoman LIGHT и Kikkoman PANKO галета. Идеалното мезе за бира, тези панирани лучени кръгчета се топят в устата, безкрайно вкусни са и се хапват на мига. Не случайно и тези лучени кръгчета са едно от най-поръчваните мезета, освен пилешките и кашкавалените хапки.
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
15 минути
Време за готвене
10 минути
Съставки за панировката
320 мл студена вода
200 г брашно
80 г царевично нишесте
2 с.л. Kikkoman LIGHT
1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
около 100 г Kikkoman PANKO галета
Приготвяне
- Нарежете лука на кръччета с дебелина 5-6 мм. Сложете ги в купа и добавете Kikkoman LIGHT.
- За да приготвите панировката, смесете в купа сухите съставки и постепенно добавяйте водата и Kikkoman LIGHT. Бъркайте, докато не получите еднородна кашеста смес.
- Загрейте мазнина в тиган.
- В дълбока чиния сложете Kikkoman PANKO галета. Вземете лучено кръгче, потопете го в панировката, след което го тупнете леко в стената на купата, за да се отцеди и после го оваляйте в галетата. Накрая го сложете в тигана. Добавете по същия начин и останалите лучени кръгчета.
- Готовите лучени кръгчета подреждайте върху кухненска хартия, след като извадите от тигана, за да се отцеди максимално мазнината от тях.