Празниците идват, настроението е приповдигнато. Ето защо се включвам в моята празнична серия рецепти за гости: Панирани ядки и сушени плодове с Кикоман соев сос.
Необходими продукти:
1/3 Кикоман Терияки Марината
2 с.л. слънчогледово олио
4 с.л. захар
1\2 с.л. джинджифил на прах
1 ч.б. бланширани бадеми
2 ч.ч. орехи – цялата ядка разполовена на две
2 ч.ч. оризови, пълнозърнести или царервични хрупанки /има ги в магазините за ядки/
1 ч.ч. сухи кокосови парченца
1 ч.ч. суха папая парченца /или други сухи цитрусови плодове/
1 ч.ч. сухи банани парченца
Начин на приготвяне:
Смесваме Кикоман терияки соса, олиото, захарта и джинджифила в голяма купа. Разбъркваме сместа, докато захарта се разтопи. Сипваме орехите хубаво да се напоят – около 10 минути.
Добавяме бадемите, царевичните и кокосовите парченца. Разбъркваме ги хубаво.
Постиламе тавичка с хартия за печене. Разстиламе ядките и плодовете, така че да са на 1 слой, т.е. да не се застъпват и покриват едно друго.
Печем на около 100 градуса по Целзий за 15 минути. Изваждаме ги от фурната и много внимателно ги разбъркваме. Връщаме ги във фурната и ги печем още 18 минути. Изваждаме ги от фурната и пак ги разбъркваме внимателно. Оставяме ги да изстинат в тавата или ги изсипваме да изстинат върху метална скара. Прибавяме парченцата сухи банани и папая. Можете да ги сервирате веднага или да ги съхраните в добре затворени найлонови торбички.