Кюфтетата са просто класика за всяко седмично меню за всяко семейство, което приготвя храната си вкъщи. Е, днес ще ви изненадам, като ви дам рецепта за японски кюфтета. Ще ви мотивирам като ви кажа, се приготвят супер бързо, а са супер вкусни. Рецептата може да се изпълни и с Кикоман варианта за Тамари безглутенов соев сос. Да започваме с “Кюфтетата съвсем по японски”:
За кюфтетата:
800 г телешка кайма
4 с.л. Кикоман Терияки сос
3 с.л. сусамови семена
За соса:
80 г майонеза
50 г сметана
2 с.л. Кикоман соев сос лайт
2 с.л. сусамови семена
Омесваме каймата по класическия начин за кюфтета (най-добре е каймата да е безсолна) с Кикоман Терияки соевия сос и сусамовите семена. Оформяме шницели или кюфетата с форма по избор. Печем ги на скара за 8-10 минути.
За соса:
Смесваме всички продукти и го сервираме с кюфтетата.
Забравих да ви кажа за тайната съставка: любов в готвенето, усмивка при храненето 🙂