В продължение на две седмици ви издавам по една рецепта от майсторски направените ястия на г-н Хайамизу, който той умело и професионално демонстрира на проведения мастер клас през септември.
И тъй като в събота си направих вкусния омлет със сладко-кисел соев сос Kikkoman и останах очарована, реших това да бъде следващата рецепта, която да споделя с вас 🙂
Необходими продукти за 4 порции:
5-6 броя пресни яйца
5-6 броя рулца от раци
150 г спанак на листа
15 г царевица на зърна
За соса:
100 мл пилешки бульон
15 мл соев сос Kikkoman
15 мл саке
15 мл оцет
5-6 г захар
7 г картофено брашно + вода 30 мл (може да се замени с царевично нишесте)
1 стрък праз
Как да си приготвим?
Загряваме олио в тиган и запържваме спанака. Посоляваме с малко сол и черен пипер и оставяме да изстине. След което нарязваме праза на тънки колелца. Счупваме яйцата в купа и леко ги разбъркваме. Добавяме разкъсаните рулца от раци, спанака и царевицата и разбъркваме. Загряваме олио в малък тиган, изсипваме яйцата и ги запържваме. Изсипваме в тенджера всички съставки за соса и ги оставяме да заврат. Смесваме соса с картофеното брашно и водата. Сипваме омлета в чиния и го заливаме със соса. След което поръсваме с праза.
Надявам се рецептата да ви е харесала и да опитате и вие да си проготвите тази вкусотийка 🙂
А ако сте пропуснали предишните рецепти или просто искате да си ги припомните, можете да ги видите тук:
Ризото по японски с Терияки сос Kikkoman и сьомга и Свинско печено с джинджифилов соев сос Kikkoman 🙂