fbpx

Омлет със зеленчуци

Подарете си смел изблик от вкусове по време на обяд с този лек и ефирен зеленчуков омлет, наситен с богат соев вкус, благодарение на естествено ферментиралия соев сос Kikkoman. Само 12 минути ви делят от това кулинарно съвършенство. 🙂 Приятен апетит!

Детайли

Порции

2 души

Време за подготовка

5 минути

Време за готвене

7 минути

Калории

1754 kJ / 419 kcal

Съставки

Приготвяне

  • Нарежете моркова и червената чушка на пръчици, а лука и пресния лук наситнете. Лукът се запържва в олиото до златисто, след което се добавят морковите и червените чушки. Добавете пипера и естествено ферментирал соев сос Kikkoman. Накрая поръсете с пресен лук и оставете настрана.
  • Отделете белтъците от жълтъците. Белтъците се изсипват в голяма купа и се разбиват на твърд сняг. Добавете жълтъците, смесени с естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и черния пипер. Разбийте на ниска скорост на миксера. Пресейте брашното и разбъркайте внимателно.
  • Загрейте олиото в тиган и го намажете обилно. Изсипете половината смес от омлета. Запържват се на слаб огън за 1-2 минути, след което се слагат отгоре половината от предварително приготвените зеленчуци. Покрийте с капак и запържете около 4 минути на слаб огън. Извадете омлета от тигана. Повторете процеса за втория омлет.
  • Накълцайте пресния лук. Сгънете омлетите наполовина и ги поставете в кутии за обяд. Сервирайте със сос майонеза-шрирача и пресен лук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *