Подарете си смел изблик от вкусове по време на обяд с този лек и ефирен зеленчуков омлет, наситен с богат соев вкус, благодарение на естествено ферментиралия соев сос Kikkoman. Само 12 минути ви делят от това кулинарно съвършенство. 🙂 Приятен апетит!
Детайли
Порции
2 души
Време за подготовка
5 минути
Време за готвене
7 минути
Калории
1754 kJ / 419 kcal
Съставки
2 с. л. олио за пържене
1 глава лук
½ морков
½ червена чушка
½ ч. л. черен пипер
1 с. л. пресен лук
4 яйца
1 с. л. пшенично брашно
Приготвяне
- Нарежете моркова и червената чушка на пръчици, а лука и пресния лук наситнете. Лукът се запържва в олиото до златисто, след което се добавят морковите и червените чушки. Добавете пипера и естествено ферментирал соев сос Kikkoman. Накрая поръсете с пресен лук и оставете настрана.
- Отделете белтъците от жълтъците. Белтъците се изсипват в голяма купа и се разбиват на твърд сняг. Добавете жълтъците, смесени с естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и черния пипер. Разбийте на ниска скорост на миксера. Пресейте брашното и разбъркайте внимателно.
- Загрейте олиото в тиган и го намажете обилно. Изсипете половината смес от омлета. Запържват се на слаб огън за 1-2 минути, след което се слагат отгоре половината от предварително приготвените зеленчуци. Покрийте с капак и запържете около 4 минути на слаб огън. Извадете омлета от тигана. Повторете процеса за втория омлет.
- Накълцайте пресния лук. Сгънете омлетите наполовина и ги поставете в кутии за обяд. Сервирайте със сос майонеза-шрирача и пресен лук.