fbpx

Окономи яки (японски палачинки)

Предполагам обичате да правите палачинки, но опитвали ли сте се да приготвите Okonomiyaki или т.нар японски палачинки? Ето и продуктите, необходими за 2 палачинки:

1 яйцеsoev-sos-light
500 мл вода
5 гр бульон даши (1 прахче)
брашно колкото поеме за рядко тесто (като за палачинки)
2-3 с.л. соев сос (лайт)

Как да си ги приготвим?

Всичко това се смесва в дълбок съд и след това се прибавят предварително нарязани зеле и пера от пресен лук.

След като се сложи в предварително нагорещен тиган се пече първо от едната страна около 3 мин., а след това и от другата. Не е желателно да се натиска при приготвянето. Може да се проверява с дървена клечка.

По желание може да се добави яйце или тънки парченца пилешко месо, или скариди преди да се обърне. При поднасяне се разрязва на равни части и се залива със сладък соев сос. Поръсва се със сушени парчета риба тон.


3 Responses

 1. Здравей,

  То е много хубаво това с рецептите, но дали ще бъде възможно да споделиш къде в България мгоат да бъдат закупени продуктите. За да съм по-конкретен ще кажа, че специално намирането на продуктите за даши, или инстантен даши-но-мото ми представлява голям проблем. Ако реално си ги правил, а не е просто копи-пейст, то ще знаеш от къде могат да бъдат закупени. Били бил така добър да споделиш с мен и останалите читатели от къде може.

  Предварително благодаря.

  1. Определено намирането на някои продукти (дори не толкова “екзотични” като даши бульонът) е проблем все още. Има един магазин на Екзарх Йосиф (близо е до Халите и Лидъл), в който могат да се намерят голяма част от продуктите. Това разбира се е добре, ако си от София. Иначе …
   И ще си позволя една вметка – рецептите тук съвсем не са “копи-пейст”, особено Окономиякито 🙂

 2. Подправя се задължително със сос окономи и майонеза, а дали ще е токийският или шибуйският вариянт на соса е въпрос на вкус, на мен лично шибуйският ми харесва повече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.