Това е една от онези рецепти, които със сигурност ще очароват всички, които са я опитали… но и видели, защото крайният резултат е не само много вкусен, но и доста атрактивно изглеждащ. Приятен апетит!
Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
15 минути
Време за готвене
30 минути
Калории / порция
1380 kJ/330 kcal
Съставки
320 г броколи
320 г карфиол
320 г тиква
1 ч.л. зехтин
100 мл ябълков сок
1 с.л. Kikkoman естествено ферментирал соев сос
Съставки за сос бешамел
2 с.л. фъстъчено олио
30 г пшеничено брашно
400 мл бадемово / соево мляко
50 мл вегетариански бульон
2 с.л. кокосово мляко
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
черен пипер
Съставки за трохички от соев сос
1 ч.л. Kikkoman естествено ферментирал соев сос
1 с.л. фъстъчено олио
1/2 ч.ч. панко брашно
магданоз
Приготвяне
- Нарежете броколито и карфиола на малки парченца. Нарежете тиквата на малки парченца (около 1 см). В малка тенджерка загрейте мазнината, добавете тиквата и сотирайте. Сложете ябълковия сок и оставете да заври. Добавете после соевия сос и оставете на огън, докато течността почти се изпари.
- За соса бешамел загрейте маслото, добавете брашното и сотирайте. Добавете топлото мляко, бульона и кокосовото мляко, оставете да заври, бъркайги сместа непрексънато, и овкусете със захар, сол и пипер.
- Предварително загрейте на 160°C фурната. За овъргаляните в соев сос трохички смесете соевия сос и фъстъченото олио. Сложете в купа брашното и го залейте с получената смес, след което бъркайте, докато не получите еднородна смес. Разположете “тестото” върху хартия за готвене в тава и го оставете за около 6-7 минут във фурната. Накрая, след като натрошите соевите трошички, смесете с магданоза, който е ситно нарязан.
- Увеличете фурната на 220°C и сложете тиквата, като добавите постепенно броколито и карфиола. Залейте със соса бешамел и оставете за около 2-3 минути. Преди да сервирате, поръсете с трохичките от соев сос и декорирайте.