Много обичам освен готварски рецепти да чета и новини за здравословното хранене. По повод отминалия Великден, когато знам, че в България се хапва обилно, а следващата седмица отново идват празници на маса, диетолозите съветват да се храним няколко дни с по-лека храна. Затова избрах днес да ви споделя една приятна азиатска нудъл салата. Времето за приготвяне е само 35 минути. Не забравяйте, че макар всички продукти да са български, японският вкус ще дойде от Кикоман Терияки марината и сос. Така че, той не е просто подправка, а главно действащо лице 🙂
Продукти за 4 порции:
300 г нудъли
100 г крехък зелен боб
2 червени чушки
1 малка люта чушка
½ малка бяла зелка
4 с.л. олио
8 с.л. Кикоман Терияки марината и сос
2-3 с.л. бял винен оцет
2 с.л. нарязани листа пресен кориандър
смлян черен пипер
смлян джинджифил
1-2 с.л. мед
Начин на приготвяне:
Сваряваме нудълите по описание. Задушаваме зеления боб и го нарязваме на тънки лентички. Същото правим и със зелето. Нарязваме чушките също на по-къси ленти. Слагаме всичко заедно в голяма купа и ги овкусяваме с олиото, Кикоман Терияки марината, оцета, кориандъра и другите подправки. Внимаваме с лютата чушки – слагаме я на вкус. Вместо нея може да прибавим малко лют червен пипер. Оставяме салатата да престои около 10 минути, за да се овкуси добре и сервираме.
Който иска де си припомни още нудъл рецепти – ето тук: