fbpx

Нудъли с филе от маринована риба и зеленчуци

Днес е сряда и е време за новата ми рецепта. Ще си приготвим вкусни японски спагети с филе от риба, която внимателно сме мариновали в паста мисо и Кикоман соев сос. Видът на рибата изберете сами – условието е да е филе – без кости. Гарнитурата е от нудъли и зеленчуци. Да не губим повече време, а да започваме:

Необходими продукти:

1 с.л. Кикоман соев сос – по желание можете да използвате Кикоман соев сос лайт
1/3 ч.ч. или около 80 мл мирин – японско оризово вино
2 с.л. захар
1/3 ч.ч. или около 75 мл паста мисоsoev-sos-normal
600 г обезкостено филе от риба
1 с.л. олио

За гарнитурата
Предварително сготвени нудъли
200 г млад и фин зелен боб
1 краставица, обелена и нарязана на дълги тънки ивици с белачката за картофи
2 с.л. или около 40 мл мирин
2 с.л. Кикоман соев сос
2 с.л. печени сусамови семена

Начин на приготвяне:

Сипваме Кикоман соевия сос, мирин и захар в малък тиган и оставяме сместа да заври. Прибавяме пастата мисо и разбъркваме, докато се разтвори в течността. Отстраняваме сместа от котлона, прехвърляме я в не метален съд и я охлаждаме в хладилника. Когато напълно се охлади, слагаме рибата да се маринова и я връщаме в хладилника за 2 часа.

Междувременно приготвяме нудълите според указанията на опаковката.

Бланшираме зеления боб за 10 минути. Изцеждаме го от водата и го поливаме със студена вода. Отново го изцеждаме. Отрязваме краищата му, ако е дълъг, го разрязваме на две части.

Изваждаме рибата от хладилника. Загряваме на котлона тиган с не залепващо дъно и изпържваме рибата докато стане златиста.

Междувременно смесваме всички съставки за гарнитурата в голяма купа, прибавяме нудълите, а отгоре слагаме парчетата филе.

За любопитните припомням още:

Чиабата с риба тон и каперси
Такос с риба, гуакамоле и японски соев сос

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *