fbpx

Нигири, маки или суши ориз: стъпка по стъпка (видео)

Всеки знае и обича суши. Но сушито е не само приятно да се яде – също е забавно да се направи! Събрахме стъпка по стъпка инструкции, които да ви помогнат да създадете най-популярните видове суши. Опитайте сами – или направете вечер от него и включете приятелите и семейството си. Това е чудесен начин да превърнете семейно тържество, рожден ден или новогодишна вечеря в събитие, което всеки ще запомни.

Перфектният суши ориз

Нека започнем с най -важната съставка: ориз за суши. Ако няма правилната консистенция, всичко ще се разпадне, буквално. Подходящите подправки също са много важни.

Всичко, от което се нуждаете, е ориз за суши, малко Kikkoman оризов оцет за суши, за да осигури характерния умами вкус, и тенджера за готвене. Вижте колко е лесно:

Съветът на Kikkoman: ако няма да използвате веднага суши ориза, покрийте го с влажна кърпа, за да не изсъхне.

Нигири: суши на етажи, не на руло

Въпреки че оризът се навива на руло, за да приготвите някои от по-известните видове суши, за да направите нигири, трябва да го оформите на малки фомрички, подобни на мини кебапче. След това гарнирайте всяко нигири с тънко парче сурова риба, омлет (тамагояки) или друга съставка. Ето как да го направите сами:

Съветът на Kikkoman: не забравяйте да потопите внимателно само рибата – не ориза – в соевия сос. В противен случай нигирито бързо може да се разпадне.

Маки: как да направите класическите рулца суши

За да направите маки, ще трябва да съберете различни съставки като сьомга, риба тон и краставица. След това вземете ориза за суши и направете класическото руло с останалите съставки. Вижте как се прави тук:

Съветът на Kikkoman: разпределете малко количество уасаби върху ориза за суши, преди да го покриете с останалите съставки. Това добавя вкус и пикантност към маки сушито.

Най-лесният начин да направите суши Калифорния

Сушито Калифорния се характеризира със суши ориз от външната страна на рулото суши и нори ленти отвътре. Преди да навиете всичко, може да добавите риба и зеленчуци, според вкуса. Всъщност, е много по -лесно, отколкото звучи:
Съвет на Kikkoman: намокрете ръцете си с вода, преди да започнете да правите рулото суши, така че оризът да не залепва за тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *