fbpx

Нигири, маки или суши ориз: стъпка по стъпка

Всеки знае и обича суши. Но сушито е не само приятно да се яде – също е забавно да се направи! Събрахме стъпка по стъпка инструкции, които да ви помогнат да създадете най-популярните видове суши. Опитайте сами – или направете вечер от него и включете приятелите и семейството си. Това е чудесен начин да превърнете семейно тържество, рожден ден или новогодишна вечеря в събитие, което всеки ще запомни.

Перфектният суши ориз

Нека започнем с най -важната съставка: ориз за суши. Ако няма правилната консистенция, всичко ще се разпадне, буквално. Подходящите подправки също са много важни.

Всичко, от което се нуждаете, е ориз за суши, малко Kikkoman оризов оцет за суши, за да осигури характерния умами вкус, и тенджера за готвене. Вижте колко е лесно:

Съветът на Kikkoman: ако няма да използвате веднага суши ориза, покрийте го с влажна кърпа, за да не изсъхне.

Нигири: суши на етажи, не на руло

Въпреки че оризът се навива на руло, за да приготвите някои от по-известните видове суши, за да направите нигири, трябва да го оформите на малки фомрички, подобни на мини кебапче. След това гарнирайте всяко нигири с тънко парче сурова риба, омлет (тамагояки) или друга съставка. Ето как да го направите сами:

Съветът на Kikkoman: не забравяйте да потопите внимателно само рибата – не ориза – в соевия сос. В противен случай нигирито бързо може да се разпадне.

Маки: как да направите класическите рулца суши

За да направите маки, ще трябва да съберете различни съставки като сьомга, риба тон и краставица. След това вземете ориза за суши и направете класическото руло с останалите съставки. Вижте как се прави тук:

Съветът на Kikkoman: разпределете малко количество уасаби върху ориза за суши, преди да го покриете с останалите съставки. Това добавя вкус и пикантност към маки сушито.

Най-лесният начин да направите суши Калифорния

Сушито Калифорния се характеризира със суши ориз от външната страна на рулото суши и нори ленти отвътре. Преди да навиете всичко, може да добавите риба и зеленчуци, според вкуса. Всъщност, е много по -лесно, отколкото звучи:
Съвет на Kikkoman: намокрете ръцете си с вода, преди да започнете да правите рулото суши, така че оризът да не залепва за тях.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Kikkoman България @ 2022. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.