fbpx

Гъбени кофтенца с морковен сос

Гъбените кюфтенца със сигурност са едно от най-добрите вегански ястия, а в тази вкусна рецепта те са направени с просо и гъби. Толкова лесно за приготвяне и изпълнено с уникалния вкус на Kikkoman LIGHT! Съчетават се добре със сос от моркови, а накрая на рецептата може да видите и един съвет от нас. :-).

Детайли

Порции

2 човека

Време за подготовка

15 минути

Време за готвене

35 минути

Калории

2210 kJ  /  528 kcal

Съставки за соса

  • 3 моркова

  • 1 лук

  • 1 ч.л. куркума

  • 1/2 ч.л. стрит кориандър

  • 2 скилидки чесън

  • 1 с.л. зехтин

  • 400 мл вода

  • 2 с.л. Kikkoman LIGHT

Съставки за кюфтенцата

  • 100 г просо

  • 1 лук

  • 120 г гъби

  • 1 с.л. лимонов сок

  • 1 с.л. зехтин

  • 2 с.л. ситно нарязан магданоз

  • 2 с.л. ситно нарязан див лук

  • 1 щипка черен пипер

  • 1 с.л. Kikkoman LIGHT

Допълнително

  • 1 чупка халапеньо

  • магданоз за украса

  • 100 г кускус

Приготвяне

  • Нарежете на ситно морковите и лука. Смесват се с подправките и счуканият чесън (с преса за чесън) и се задушават в зехтина. Налейте водата и оставете да къкри на тих огън, докато омекне. Подправете с Kikkoman LIGHT и бъркайте до еднородна смес.
  • Изплакнете просото и го попарете с вряща вода. След това добавете двойно количество вода и я оставете да заври. Намалете котлона и гответе 12 минути.
  • Лукът се нарязва на кубчета, гъбите се настъргват с ренде и се смесват с лимоновия сок. Задушавате сместа в зехтина, докато гъбите омекнат и течността от тях се изпари.
  • Към сварения кускус добавете гъбите с лука, добавете билки, черен пипер и Kikkoman LIGHT. Всичко се обърква и се оформят малки топчета, които се пържат в олио до златисто кафяво. Сервирайте ги със сос от моркови, нарязана чушка халапеньо, магданоз и кус-кус.

СЪВЕТ

  • Вместо кускус може да сервирате ястието с пита хляб или наан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *