Отдавна не сме споделяли толкова вкусна рецепта за десерт! Само половин час ви дели от това произведение на кулинарното изкуство, което ще остави всичките ви сетива абсолютно задоволени. Само трябва да се престрашите – много по-лесно е, отколкото изглежда!
Детайли
Порции
6 човека
Време за подготовка на тестото
120 минути
Време за готвене
30 минути
Калории
1479 kJ / 353 kcal
Съставки за палачинковите блатове
50 г бяло брашно
50 г оризово брашно
щипка сол
30 г захар
1 яйце
30 г разтопено масло
130 мл прясно мляко
Приготвяне на палачинковите блатове
- Пресейте заедно брашното и брашното от лепкав ориз, поставете в купа и направете кладенче в средата. В кладенчето добавете сол с яйце и захар. Добавете и разтопеното масло в кладенчето.
- С помощта на бъркалка смесете постепенно течността (сместа от яйца, масло, сол и захар) в центъра с брашното, за да оформите тесто, добавяйки постепенно млякото между тях, и разбъркайте, за да оформите гладко тесто.
- Покрийте тестото със стреч фолио директно и го охладете за около 1-2 часа. Отново разбъркайте добре тестото след това.
- Загрейте малък тиган (около 14 см), намажете с масло, изпържете 8 палачинки една след друга и ги оставете да изстинат.
Приготвяне на сиропа
- Сложете вода и захар в малка тенджера и ги оставете да заврят на силен огън.
- Когато сместа заври, намалете котлона на средна температура, добавете Kikkoman естествено ферментирал соев сос, оставете да къкри около 3 минути и след това охладете до стайна температура.
Приготвяне на крема
- Разбийте сметаната и когато започне да се стяга, добавете сиропа от соев сос и захари разбийте до получаването на твърда пяна.
оформяне на тортата
- Поставете 14 см тортен обръч върху чиния и в него сложете палачинка, която намажете тънко с част от крема.
- Повтаряйте процеса до изчерпване на всички палачинки и цялото количество крем. Охладете тортата за около 1 час.
- Махнете тортения обръч и поднесете тортата.