fbpx

Каша от просо с карамелизиран банан (веган рецепта)

И понеже миналия път ви разказахме за закуските по света, решихме да споделим още една рецепта, подходяща за сутрешното меню. Просото е зърно, богато на витамини и минерали, което превръща обикновената каша във вкусна и здравословна закуска. Тази веган рецепта е подсладена с кленов сироп, ядки и банан.

Детайли

Порции

2 човека

Време за приготвяне

5 минути

Време за готвене

20 минути

Калории

2778 kJ / 664 kcal

Съставки

  • 120 г просо

  • 200 мл кокосово мляко

  • 1 с.л. кленов сироп

Заливка

Приготвяне

  • Изплакнете просото първо със студена вода и след това бланширайте с вряща вода. Добавя се в тенджера и се налива два пъти повече вода, за да се вари. Намалете котлона, похлупете и гответе 12 минути, докато цялата вода се абсорбира.
  • Към свареното просо добавете кленов сироп и кокосово мляко. Разбъркайте и покрийте за 5 минути.
  • Нарежете бананите по дължина.
  • Загрейте препеченото сусамово масло Kikkoman, естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и кленовия сироп в тиган. Добавете бананите и ги карамелизирайте от двете страни.
  • Сложете просената каша в купички и отгоре добавете бананите. Поръсете всичко с какао и шамфъстък. Други любими ядки също ще свършат работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *