И понеже миналия път ви разказахме за закуските по света, решихме да споделим още една рецепта, подходяща за сутрешното меню. Просото е зърно, богато на витамини и минерали, което превръща обикновената каша във вкусна и здравословна закуска. Тази веган рецепта е подсладена с кленов сироп, ядки и банан.
Детайли
Порции
2 човека
Време за приготвяне
5 минути
Време за готвене
20 минути
Калории
2778 kJ / 664 kcal
Заливка
2 банана
2 с.л. кленов сироп
1 ч.л. какао
1 с.л. почистени и натрошени ядки
Приготвяне
- Изплакнете просото първо със студена вода и след това бланширайте с вряща вода. Добавя се в тенджера и се налива два пъти повече вода, за да се вари. Намалете котлона, похлупете и гответе 12 минути, докато цялата вода се абсорбира.
- Към свареното просо добавете кленов сироп и кокосово мляко. Разбъркайте и покрийте за 5 минути.
- Нарежете бананите по дължина.
- Загрейте препеченото сусамово масло Kikkoman, естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и кленовия сироп в тиган. Добавете бананите и ги карамелизирайте от двете страни.
- Сложете просената каша в купички и отгоре добавете бананите. Поръсете всичко с какао и шамфъстък. Други любими ядки също ще свършат работа.