Петък е! Чувствам се страхотно и мечтая за уикенда 🙂 Като стана дума за почивните дни реших да пробвам да си направя вкусни миди с кокосово мляко по рецепта на г-н Хаизйаму, която опитах на мастер класа и се влюбих 🙂
Споделям я с вас и се надявам да ви хареса.
Необходими продукти за 4 порции:
миди 1 кг
1 скилидка чесън
200 г лук
бяло вино 80 мл
дафинов лист 1 листо
80 мл вода
кокосово мляко 250 мл
къри 4-5 г
соев сос /специално за рецептата използваха разбира се Kikkoman/ 30 мл
захар 5 г
зехтин 20 мл
магданоз
Как да си приготвим?
Сипваме в купа кокосовото мляко, кърито, соевия сос и захарта и ги разбъркваме.
Нарязваме лука на тънки шайби. Загряваме в тенджера зехтин и запържваме чесъна, лука и дафиновия лист. Добавяме мидите, бялото вино и водата. Похлупваме с капак и оставяме да се задуши докато всички черупки се разтворят. След което прибавяме кокосовата смес и леко разбъркваме. Поръсваме с едро нарязания магданоз.
Оставям ви на въображението и кулинарните ви способности с пожелание за вкусен и усмихнат уикенд 🙂
А ако сте изпуснали предишните рецепти можете да ги разгледате тук, тук и тук 🙂
До скоро с нова рецепта за вкусни и сладостни дни и вечери 🙂