fbpx

Мексико: цветната страна на добрата храна

Мексико е „домът на лютите чушки“. Но и много повече от това: традиционната мексиканска кухня съчетава предколумбово и испанско, но също френско, арабско, карибско и много други влияния. В допълнение към слабите до огнено люти чушки, типичното меню включва и много плодове и зеленчуци, най-популярни от които може би са царевицата, боба и авокадото.

Освен това, в зависимост от региона, месото и всички видове прясна риба се сервират еднакво често. Мексиканското национално ястие е Mole Poblano con Pollo – пилешко, чили сос и различни подправки, като „тайна съставка” е нещо друго, а шоколадът.

Когато Мексико среща Kikkoman

Подобно на японската кухня – наречена Washoku, мексиканската кухня също е призната от ЮНЕСКО като нематериално световно културно наследство. Двете кулинарни традиции се допълват една друга изненадващо добре. Може да приготвите мексиканския чили сос с Kikkoman естестевно ферментирал соев сос и да се насладите на един уникално нов вкус! И още един съвет: благодарение на своя умами вкус, Kikkoman ще обогати вкуса и на традиционните албондигас, кюфтетата в доматен сос, чили поблано или пълнените зелени чушки. Само опитайте!

Бързата мексиканска кухня

Мексиканската кухня е добър избор и когато говорим за fast food. Такосите, например, са традиционната мексиканска закуска. Друг любим пример са ни различните видове тортии, които стават за нула време, а разнообразието им зависи от това какво намерите в хладилника. 

Ето и нашите любими мексикански предложения:

Такоси с риба и гуакамоле

Чили кон карне

Пилешко с азиатско-мексикански вкус

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *