fbpx

Целувки с кестенов мус

Сладостта на хрупкавите целувки се балансира от кремообразен, сладко-пикантен кестенов мус, чийто вкус е подчертан от умами вкуса на естествено ферментиралия соев сос Kikkoman. Добавете и малко ядки и тази комбинация ще има наистина неповторим вкус!

Детайли

Порции

6 човека

Време за подготовка

30 минути

Време за готвене

60 минути

Калории

2812 kJ / 672 kcal

Съставки за целувките

Съставки за муса

  • 400 г сурови кестени (може и готови, белени)

  • 40 мл ром

  • 1 пръчка ванилия

  • 400 мл мляко

  • 2 с.л. пудра захар

Допълнително

  • 250 мл двойна сметана

  • 1 ч.л. пудра захар

  • 10 г настърган млечен шоколад

  • 2 с.л. нарязани пекани

Приготвяне на целувките

  • Поставете белтъците в купа. Разбийте ги на твърд сняг, като постепенно добавяте по 1 чаена лъжичка захар. Когато сместа е разбита и цялата захар е добавена, разбъркайте лимоновия сок, солта и картофеното нишесте. Разбъркайте за кратко, за да се смесят съставките.
  • Сложете готварска хартия върху тавата и очертайте с молив няколко кръга с диаметър около 10 сантиметра или колкото големи искате да станат целувките. Прехвърлете сместа за целувките в готварски шприц и с него оформете самите целувки върху всяко кръгче, очертано върху хартията. Поставете тавата в предварително загрята на 160 градуса фурна, след което веднага намалете температурата на 100 градуса. Гответе около 1 час.

Приготвяне на муса

  • Нарежете кестените с остър нож. Залейте ги с вряла вода и варете 20 минути. Извадете кестените, оставете ги да изстинат и ги обелете.
  • Поставете обелените кестени обратно в тенджерата. Налейте млякото, добавете пудрата захар, семената ванилия и варете до омекване. Прехвърлете в блендер, добавете ром, естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и разбийте на гладък крем.

Допълнително

  • Сметаната се разбива с пудрата захар до твърди връхчета.
  • В центъра на всяка целувка сложете около една супена лъжица кестенов крем, след което го намажете с бита сметана. Поръсете с настърган шоколад и нарязани пекани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *