Ето и поредното ни предложение с максимум вкус и минимум усилия. След вкусните Сандвичи с паста от сьомга, Рибена супа със скариди и треска и Тиквените палачинки (веган рецепта) е време за Кюфтенца, глазирани в сос шрирача с ориз и уникалния умами вкус на Kikkoman естествено ферментирал соев сос.
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
15 минути
Време за готвене
40 минути
Калории
2613 kJ / 624 kcal
Съставки
400 г телешка кайма
1 с. л. олио за пържене
1 морков
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 яйце
40 г галета
1 ч. л. черен пипер
100 мл шрирача
2 с. л. мед
половин ч. л. смлян джинджифил
2 скилидки чесън
300 г варен ориз
1 с. л. пресен лук
1 с. л. сусам
Приготвяне
- Поставете месото в купа. Обелете и настържете моркова, пресовайте чесъна през преса, а лука нарежете на кубчета.
- Запържете лука, моркова и чесъна в олиото. Добавете зеленчуците към месото.
- Добавете яйцето, галетата, Kikkoman естествено ферментирал соев сос и черния пипер към месото и зеленчуците. Разбъркайте добре. Оформете топчета с големината на орех, наредете ги в тава, застлана с намаслена хартия и печете 20 минути на 190 °C.
- Поставете шрирачата, Kikkoman естествено ферментирал соев сос, меда, смления джинджифил и пресованите скилидки чесън в тенджера и гответе за около 15 минути, докато сосът се сгъсти.
- Изпечените кюфтета добавете в тигана със соса и разбъркайте добре.
- Накълцайте пресния лук. Поставете ориза в съдовете, наредете кюфтетата и ги залейте с останалия сос. Гарнирайте с пресен лук и сусам.