fbpx

Кюфтенца, глазирани в сос шрирача с ориз

Ето и поредното ни предложение с максимум вкус и минимум усилия. След вкусните Сандвичи с паста от сьомга, Рибена супа със скариди и треска и Тиквените палачинки (веган рецепта) е време за Кюфтенца, глазирани в сос шрирача с ориз и уникалния умами вкус на Kikkoman естествено ферментирал соев сос.

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

15 минути

Време за готвене

40 минути

Калории

2613 kJ / 624 kcal

Съставки

Приготвяне

  • Поставете месото в купа. Обелете и настържете моркова, пресовайте чесъна през преса, а лука нарежете на кубчета.
  • Запържете лука, моркова и чесъна в олиото. Добавете зеленчуците към месото.
  • Добавете яйцето, галетата, Kikkoman естествено ферментирал соев сос и черния пипер към месото и зеленчуците. Разбъркайте добре. Оформете топчета с големината на орех, наредете ги в тава, застлана с намаслена хартия и печете 20 минути на 190 °C.
  • Поставете шрирачата, Kikkoman естествено ферментирал соев сос, меда, смления джинджифил и пресованите скилидки чесън в тенджера и гответе за около 15 минути, докато сосът се сгъсти.
  • Изпечените кюфтета добавете в тигана със соса и разбъркайте добре.
  • Накълцайте пресния лук. Поставете ориза в съдовете, наредете кюфтетата и ги залейте с останалия сос. Гарнирайте с пресен лук и сусам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *