Спомняте ли си, че през февруари ви разказах как присъствам на демонстрация по приготвянето на различни знайни и незнайни японски рецепти от професионалния готвач Кийоши Хайамизу?
Е, дойде септември и отново предстоят такива демонстрации.
На 18-ти и 19-ти септември от 11.30 часа в Метро Академията Г-н Хайамизу отново ще ни демонстрира различни техники, които се използват при приготвянето на японските ястия.
Събитието е организирано отново от моите приятели и представители на Kikkoman за България.
Ако проявявате интерес към японската кухна и техники, присъединете се.
Аз ще съм там и ще може заедно да дегустираме любими ястия. 🙂
Ето и програмата и какво предстои:
18-ти септември
Тема: Европейска фюжън кухня с традиционни японски техники и соев сос
Демонстрации на живо на:
– Омлет със сладко кисел соев сос
– Миди с къри, кокосово мляко и соев сос
– Ризото по японски с терияки сос и сьомга
– Хрупкави пилешки бутчета със сос от праз лук
– Свинско печено с джинжифилово-соев сос
– Шаран яхния с чеснов сос
– Дегустация
19-ти септември
Теми:
Техники за приготвяне на сосове и марини на основата на японски соев сос
Как да заместим липсващи продукти и подправки от японската кухня с наличните такива в европейската?
Демонстрации на живо на:
– Пилешко гювече със сос от лук
– Свинско печено върху спанак с доматено-соев сос
– Говежд антрекот по японска рецепта
– Салата от скариди с японски дресинг
– Дегустация
Както виждате програмата е доста наситена, а ястията ще са повече от интересни. Сигурна съм, че ще бъдем впечатление от събитието.
Ако имате нужда от повече информация, може да пишете до мен или на имейл: marketing@vk-bg.com или да се обадите на тел. 02/ 973 11 17.
Ще се видим! 🙂