fbpx

Съветите на един истински професионалист

Вчера присъствах на първия ден от Мастер класа в Метро академията, където Г-н Хайамизу сподели емоции, рецепти и различни трикове при приготвянето на любимата за мен японска кухня. По време на първия от двата дни от Мастер класа, станах свидетел на таланта на професионалиста и суши майстор, който с лекота приготвяше невероятни ястия с любимите за мен продукти на Kikkoman. На много от гарнитурите се добавяше и новата майонеза, която все още не може дас е намери при нас в търговската мрежа, но за която отново чух, че в Япония е типично да се използва за гарнитури и салати.

Г-н Хайамизу демонстрира приготвянето на 6 изключително вкусни ястия, а ние от своя страна показахме професионализъм в дегустацията и омитахме чиниите за секунди 🙂 Просто да си оближеш пръстите! Изобилие от вкусове, за които не съм и мечтала – пилешко, свинско, ориз със сьомга, миди, омлет…всичко беше познато от предишните събития, но в същото време имаше непознато и различно. И днес няма да пропусна да знаете 🙂

Атмосферата беше изключително приятна – майсторите готвачи от различни столични заведения присъстваха и записваха усърдно всяка една дума и действие на професионалиста при направата на чудно вкусните ястия. Той от своя страна споделяше интересни факти за соевия сос и даваше професионални съвети за пропорциите на съставките, какво и как да се използва – и най-откровено и истинско негово споделяне беше, че ако соевия сос не е балансиран правилно ястието губи своя чудат вкус. Аз, разбира се, съм напълно съгласна с него.

Настроението се преповдигна още повече, когато една от печките сигнализира, че е заграла със силно „кукуригане“ и всички наред с Г-н Хайамизу се посмяхме много.

Надявам се да ви е харесало и да сте усетили приятната емоция, която се опитам да пресъздам за вас. Очаквайте скоро и рецептите! А сега отивам на втория ден от събитието. Ще се включа от мястото на събитието в моята Facebook страничка 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *