В барбекю сезона ви предлагам една страхотна рецепта за мариновани рибни филета, които да приготвите на скара.
Рибата е лека, много полезна и вкусна храна и е добре да я консумираме поне няколко пъти седмично.
Не са ви необходими много продукти – важното в случая е да отделите достатъчно време за мариноването на рибата, за да поеме добре всички вкусове.
Необходими продукти:
- няколко рибни филета по желание – треска, сьомга или друга, която семейството ви обича
- 2 скилидки чесън – счукани
- 2 с.л. Кикоман терияки сос с чесън
- 1 с.л. сусамово или фъстъчено олио
- 2 с.л. соев сос Кикоман
- 1 лайм
- 1/3 ч.л. чили на прах
- 1 с.л. мед
- 1 ч.л. люта горчица (може да се замени с малко уасаби паста)
Смесете всички продукти за маринатата. Измийте рибните филета и ги сложете в сместа. Оставете да се мариноват минимум няколко часа – най-добре една нощ.
След това изпечете на барбекю и поднесете със свежа гарнитура – салата или зеленчуци на скара.
Добър апетит!