fbpx

Мариновани рибни филета по азиатски

В барбекю сезона ви предлагам една страхотна рецепта за мариновани рибни филета, които да приготвите на скара.

Рибата е лека, много полезна и вкусна храна и е добре да я консумираме поне няколко пъти седмично.

Не са ви необходими много продукти – важното в случая е да отделите достатъчно време за мариноването на рибата, за да поеме добре всички вкусове.

Необходими продукти:

  • няколко рибни филета по желание – треска, сьомга или друга, която семейството ви обича
  • 2 скилидки чесън – счукани
  • 2 с.л. Кикоман терияки сос с чесън
  • 1 с.л. сусамово или фъстъчено олио
  • 2 с.л. соев сос Кикоман
  • 1 лайм
  • 1/3 ч.л. чили на прах
  • 1 с.л. мед
  • 1 ч.л. люта горчица (може да се замени с малко уасаби паста)

Смесете всички продукти за маринатата. Измийте рибните филета и ги сложете в сместа. Оставете да се мариноват минимум няколко часа – най-добре една нощ.

След това изпечете на барбекю и поднесете със свежа гарнитура – салата или зеленчуци на скара.

Добър апетит!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *