fbpx

Мариновани рибни филета по азиатски

В барбекю сезона ви предлагам една страхотна рецепта за мариновани рибни филета, които да приготвите на скара.

Рибата е лека, много полезна и вкусна храна и е добре да я консумираме поне няколко пъти седмично.

Не са ви необходими много продукти – важното в случая е да отделите достатъчно време за мариноването на рибата, за да поеме добре всички вкусове.

Необходими продукти:

  • няколко рибни филета по желание – треска, сьомга или друга, която семейството ви обича
  • 2 скилидки чесън – счукани
  • 2 с.л. Кикоман терияки сос с чесън
  • 1 с.л. сусамово или фъстъчено олио
  • 2 с.л. соев сос Кикоман
  • 1 лайм
  • 1/3 ч.л. чили на прах
  • 1 с.л. мед
  • 1 ч.л. люта горчица (може да се замени с малко уасаби паста)

Смесете всички продукти за маринатата. Измийте рибните филета и ги сложете в сместа. Оставете да се мариноват минимум няколко часа – най-добре една нощ.

След това изпечете на барбекю и поднесете със свежа гарнитура – салата или зеленчуци на скара.

Добър апетит!

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.