Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
40 минути
Cooking time
10 минути
Съставки за рибата
800 г филе от сьомга с кожа1 портокал
4 с.л. зехтин
микс от пресни билки (кориандър, магданоз, мента, др.)
Съставки за зеленчуците на скара
200 г чери домати
200 г тиквички
100 г червен лук
6-8 горски гъби
3 с.л. зехтин
4 с.л. сушен риган
черен пипер
Стъпки на приготвяне
- Настържете в купа кората на портокала на ситно ренде. Изстискайте сока на половината портокал, добавете соев сос Kikkoman и соев сос Kikkoman Ponzu и разбъркайте добре.
- Почистете сьомгата, нарежете я на парчета от 200 г, сложете в купата с марината (с кожата нагоре) и оставете за 30 минути.
- Пригответе дресинга за зеленчуци като смесите Ponzu соса със зехтин, риган и черен пипер. Разполовете чери доматите, нарежете тиквичките и лука на филийки и ги сложете заедно с гъбите на грила (или в тавичка над грила). Полейте всичко с дресинга и печете от двете страни за няколко минути.
- Извадете сьомгата от маринатата и забършете с кухненска хартия. Поставете я на скарата (с кожата надолу) и гриловайте до хрупкава. След това обърнете от другата страна за 2-3 минути.
- Сервирайте със зеленчуците на скара.